Ruh Ayazı

Ruh ayazında donmuş bir bahçede ölü yapraklar biriktiriyorum. Her sonbahar erken geliyor kente;peşinde yarım kadın ve adamlarla. Çıplak ayak gezen çocuklar görüyorum sokaklarda. Aç güvercinler… Akşamın solukluğunda sessiz bir esinti saçlarını uçuşturuyor kadının… Onun da ayakları çıplak… Kızıl farları ışıl ışıl otomobiller, gecede ay, denize vuran yakamoz yüklü acılar,güneşin batışında dans eden kuşlar,bulvarların gri dokunulmazlığı,ışıklı tabelâlarıyla şehir,günü kapatıyor ve perde diye açılan sahnede ,gün yerini geceye bırakıyor.

Zamanın kuşağında hiç kullanılmamış serseri,bomboş,amaçsız bir bıçak gibi duruyor yaşanmamışlıklar.

Her kadın,her adam,nedense kendi müsvettesi oluyor geceye hazırlanan akşam saatlerinde.

Salonumuzdaki mum çiçeklerini hatırlıyorum. Açelyalara sokuluyorum balkonda.

Özleme dönüştürdüğüm öfkemde kırılıyor ayna, çatlıyor.

Annelerimizi büyütüyoruz özlemleriyle,kalbimizin odaları rutubet kokuyor,onların nefesleriyle nefes alıp,dünyayı öpüyoruz en kırılgan yerlerinden,ellerimiz birleşiyor.

Ölüme uzak duran hayatların iplerinden kıtalar yaratmaya,kazaklar örmeye,siyah beyaz televizyonlarımıza gözümüz gibi bakmak adına ,şarkılar mırıldanıyoruz mutfaklarımızda,sırf o evlerin bacaları tütsün diye…

Ölümden korkmuyoruz yine de…15. 6. 2015-25.11.2019

Gülgün

20 Ekim 2022 1-2 dakika 31 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (1)
  • 18 ay önce

    Manası çok derin , çoğu kadının , çocukların , erkeklerin hikayesi... Kendini gerçekleştirememiş , sevgisiz bir yuvadan , tabi ona yuva denilebilrse ! Dedelerden , babaannelerden , anneannelerden bize yansıtılmış bir hayatı yaşıyoruz . Baba tarafı tüm sülalesiyle birlikte narsist davranıyorsa o ailede mutsuz , kalpleri kırık anne ve çocuklar yetişecektir , bencillik ,benmerkezcilik , empati yapamayan , empati yoksunu bir baba ve ya bir kadın ( anne denicem ) mutlak suretle kendini görmez , görmek istemez , işine gelmez vesaire ... Bunlar ilk önce davranış sonra kişilik bozukluğudur , kesinlikle tedavi edilmesi gereklidir , toplum içinde patlamaya hazır bir bomba gibidir , benim görüşüm ve önerim naçizane bu kişiler illa ki hayatının belli dönemlerinde doktora gitmektedirler, kıymetli , değerli doktorlarımız hangi branşlarda olursa olsun kendilerine başvuran hastalarda ruhsal bir takım aksilikler görüyorlarsa onları neden ama neden bu konuyla ilgili ve alakalı bir uzman hekime yönlendirmiyorlar , bu durum beni çok üzmektedir , bütün canlıların ruhları mutlu ve sağlıklı olursa bedenleri de sağlıklı ve mutlu olacaktır , bireyin ruh sağlığı ne kadar mutlu ve sağlıklı ise hem kendisi hem çevresi sağlıklı olacaktır . Ruhları sağlıklı olmayan bireyler eşittir ruh sağlığı bozulmuş toplumlardır , ve sonuçları maalesef ki birden fazla canlının hayatını kaybetmesiyle vuku bulmaktadır ... Bu konu uzar gider ... Sevgilerimle , saygılarımla , Hoşçakalınız, Mutlu olunuz , mutlu kalınız .