Ruhun Bedenle Buluştuğu Yer

İnsan bazen hayatı çok geç öğreniyor!Öğrenmenin yaşı yoktur elbet.

Geç olsa da öğrendiğim tek şudur ki,

insanlara fazlaca anlam yüklemeyin! Gerek sosyal yaşamınızda, gerekse ikili ilişkilerde olsun. Hep veren taraf siz olmayın. Önemsendiğiniz kadar önemseyin. Size verilen değer kadar değer verin ki, dengeler bozulmasın!

Denge bozulunca çok değer veren ve önemseyen taraf üzülen, kırılan taraf oluyor.

Hayat tecrübe ve yaşanmışlıkların toplamıdır.

Yanlış insanlarla olmaktansa, yalnızlık tercihiniz olsun.

Yalnızlıktan korkmayın!

Ruhun, bedenle buluştuğu en tenha yerdir yalnızlık!. Ruhunuzu okuyarak, hayvan ve çiçek besleyerek, farklı hobiler edinerek besleyin. Sizi mutlu eden şeyler olsun hayatınızda. Sevginin gücüne inanın, şifalandıran yönünü görün. Kalabalık seven her bulduğuna yürüyen kişi ve insanlardan uzaklaşın. Duygularınızın sizi yönetmesine izin vermeyin, siz onları yöneten olun! Bağımlılık yapan ilişkilerden kaçının. Kendinizi bağlılık kafesine kitlemeyin.

Farkına varın, önemli olan farkındalıktır. Farkınızı, farklı olduğunuzu bilin. Kendinizi özümseyin, akıl süzgecinden geçirin. Kendinizle kucaklaşın, dost olun. Kimseden beklentiye girmeden mutlu olun, gülümseyin.

Zamanı gelince elbet doğru insanlar sizi bulacaktır.

Umudunuz yitirmeyin, doğru bildiklerinizden şaşmayın!

30 Mayıs 2021 1-2 dakika 27 denemesi var.
Beğenenler (8)
Yorumlar (4)
  • Asıl yalnızken, kendi kendisiyle mutlu olanlar bilir, anlar mutluluğu. Tebrik ederim Gülşen Hanım. 🍀

  • 2 yıl önce

    Hayat, öğrenmeye değer, geç de olsa... Tebriklerimle.

  • 2 yıl önce

    Kutlarım Gülşen Hanım, kaleminize sağlık

  • 2 yıl önce

    Güzel, anlamlı bir yazı insan ve ilişkileri üzerine. Ticaret hayatındayız kırk yıldan fazladır, tabi sosyal çevremiz, iş arkadaşlarımız, değişik ortamlardan arkadaşlarımızda var. Çok aldatıldık, dostlarımızdan kazık da yedik, uzun zamandır insanlara temkinli yaklaşırız bu sebeple... Her yüzümüze güleni dost zannetmemek lazım. Seviyorum yine de insanları, sıkı dostlarımız, az da olsa var böyle dostlarım, arkadaşlarım. İyi günde herkes yanınızdadır, kötü günde yanınızda olanlardır sizi gerçekten yüreğinin orta yerine koyanlar gerisi fasafiso... Oscar Wilde'nin dediği gibi ''GERÇEK DOSTLAR, gökyüzündeki yıldızlar gibidir; onları her zaman göremezsiniz, ama zor zamanlarınızda sizin için hep var olduklarını ve koşarak geleceklerini bilirsiniz...'' Bazı zaman yalnızlık da iyi gelir insana, ona da katılıyorum. Sen kendini yalnız zannedersin de Rahman ve Rahim olan Allah cc. hiç yalnız bırakmaz kişiyi, ancak kimi bunun farkındadır, kimisi ise farkında olmaz... Kutlarım Gülşen Hanım güzel yazınızı...