Saçma

Hayatımızda verdiğimiz veya verilen taahhütlerin olabilirliğinin bile garantisi yokken dudaklardan dökülenler ne ola ki? Temenni mi? Dilek mi? ßu duyduklarıma inanmam beklenirken, ne zaman yıldız kaydı peki... Belli mi?

Peki ya inanmak isteyip yaşamak istediklerimiz için yapabilirliğimizi bile tartmadan "ümit etmeye" ve "hayal kurmaya" yüklediğimiz ağır vebâl... Hiçbir canlının günahına girmeden onlara olan ihanetimizin sorgusu var mı ki vicdan denilen ve kaydı tutulmayıp yakılan muhasebe defterinde?

Gece yarılarını kana bulayan hangi çelişkimiz veya acımız gökyüzünü ölü toprağına buluyor biliyor muyuz daha yaşadıklarımız karşısında iki büklüm yere düşen bedenimizi ve içindekileri kendimizi bile tanımazken...

Soru veya cevap telaşesine dalışlarda illaki bir cevap ve bir tanım olmalı biçer döverine harmanlarken ruhlarımızı hangi kul veya yaratılan varlık çekip çıkartacak mengelerin dişlilerinden bedeninden arta kalan ruhunu?

Kendine bile garantin yokken...

Islak bir dokunuş veya özlem dolu bir sarılışın akabinde akıtacaklarını umursamazken ve birkaç gün öncesinde delilerce düşüncelerine zehrini akıtan ile yıkanırken, hangi su kaynağında boğabilirsin ki dudaklarındaki kelimeleri!

Değişmişsin...
Değişmediğim kadar değişmiş!

Hiçbir soru ve hiçbir yanıt yok!!
Zaten olması da saçma..
Dimi?
...

26 Nisan 2009 1-2 dakika 13 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (2)
  • 14 yıl önce

    tebrikler çok güzel olmuş şimdi onca sorun aklıma takıldı hayatı farklı pencereden izliyorum👍

  • 14 yıl önce

    Nedir o, ömrümüzün hiç dinmeyen rüzgarı; ateşten bir dağın eteklerinde? Yazını okurken anladımki; atlar, biraz yelelerinde taşıyor zamanı, insanlar tamamen yüreklerinde!...

    Tebrikler! Hissettiğim bir deneme oldu bu!...