Sağlam Nesil ve Sağlam Ebeveyn Üzerine

Bu kadar düşüncesiz insanın "Düşünür "diye ilan edildiği ülkemde, fikir zümresinden ve düşünce aleminden nasibini almamış bir yığın mevcut.

Aklın karaya vurduğu bir çağın içerisinde teknolojinin geliştiği bir zaman diliminde ne hikmetse bir türlü cehaleti mağlup edemedik. Cehaleti yenmek çok mu zor? Tabi ki kolay değil ama imkansız da değil. Eğitilmiş fikri hür vicdani hür nesiller yetiştirerek cehaletin tepesine ilim ve bilgiyi bir balyoz darbesi gibi indirip yer ile yeksan edebiliriz. Onun için çocukları önemseyiniz. Kitapları bir sevgiliye kara sevdalı gibi sevmesini öğretiniz. Bir neslin evlatları mazisine ne kadar vakıf olur ise geleceğini de ona göre şekillendirir. Bunun için aile bireylerinin top yekun harekete geçmesi kaçınılmaz bir zaruriyet teşkil etmektedir. Çağı yakalamak zorundayız. Çünkü "İlim siz çağ yakalanmaz ". İlimsiz ve sığ kalan toplumlarda gelişmişlik kelimesinin esamesi dahi okunmaz. Kara bulutları yırtmanın vakti geldi de geçiyor.

Sağlam nesil yetiştirmek. Sağlam bir ebeveyn olmaktan geçer . Bunu başarmak hiçte zor değil. Yeter ki gayretinizi ve sabrınızı tüketmeyin.

28 Haziran 2017 1-2 dakika 6 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 6 yıl önce

    Magazin kültürünün hit olduğu toplumda ilimsiz ve sığ olmak kadar doğal bir sonuç kaçınılmazdır👑