S/aklarım Gözyaşımı

Temmuz ayında yağmur olmaz deme sevgili!..Bu sabah güne yağmurlarla uyandım..Bahçemdeki gül, yağmur damlalarıyla ıslanmış..Her yerde ıslak gülüşün saklı..Su lekelerini andırıyor gülüşün..Sevda hatıralarımız dökülüyor bahçeme..Kesiyor yolumu sensizlik..İçimde biriktiriyorum sana dair ne varsa..Soğuk düşler yıkıyor bu defa, sensizliğimi..Üşüyorum..Üşüyor yüreğimdeki damlalar..Gül üşüyor, bahçemdeki bülbül ..Bir anda buzlar krallığını andırıyor bu bahçe..Ve seni görüyorum yıkıntılar arasında..Işığı arayan gölgeler içinde..

Kendi ışığımızın gölgesi olduğumuzu anlıyorum o an..Karanlıkları atıp yüreğimden..Sen oluyorum, yıkıntıları terkettikçe ..Üşüyen ümitlerimle sana geliyorum..Işığı aramaktan vazgeçip, gölgen oluyorum yürüyüşlerinde..Sen, güneş gibi yüreğime doğdukça..

Bahçemin buzları erimeye başlıyor bir anda..Gün, geceye dönerken..Geceyi engelleyemiyorum yine de..Engelleyemiyorum karanlığın, viran gönüllere konukluğunu..Gece kendinden emin, bende korkular..Gecede sessiz bakışlar..Bende sana doğru haykırışlar..Sen aralanıyorsun ansızın, açılınca kader perdeleri..Camdan hayaller içinde, beliriyor aşkın renkleri..Seni yansıtıyor, kalbimdeki aynalar..Nefesin vuruyor, camdan evime..Heder olmuş aşkımızın hüznü siniyor avuçlarına..Yokluğunu düşündükçe kahroluyorum..Nazlı nazlı seğiriyor tan..Tıpkı gelmesini, beklediğim sen gibi..Gelmek bilmiyor sabahlar..
...

"Oysa senli sabahlar düşlemiştim sevgili!..Bahçemde gül, bülbül ve seni..Yağmur damlaları hüzün için düşmeyecekti yerlere..Üşütmeyecekti sensizliğimi..Gül ağlamayacaktı bu kadar derinden..Bülbül ah etmeyecekti acı içinde..Yağmur uzun sürmeyecekti oysa..Güneş eşlik edecekti sıcaklığıyla..Işıklar dolanacaktı sevgimize..Gökkuşağı saracaktı bizi renkleriyle..Kimse kınayamayacaktı hüznümüzü..Görünce yağmurdan sonraki cümbüşümüzü"..

Şimdi yağmur damlalarıyla düşüyorsun yanaklarımdan..Hüzünlü öpücükler konduruyorsun sensizlikten kararan bahtıma..Ömrün ikindisinde, seni soluyor kader dansı..Eyvahlar dökülüyor göğün derinliklerinden..Cennetten kovuluşumuzu izliyoruz kendi ellerimizle..Süzülüyoruz ateşimize, ahlar içinde..Şeytanlar seviniyor bu halimize..Lanetlenmişlikleriyle sarıyorlar etrafımızı ..Kahkahalar çınlıyor dört bir yandan..Geç kalmışlığımıza ağlıyor zaman..Yağmur hiç dinmek bilmiyor, gecenin ateşle dansı sürerken..Ateş ve su kadar canlı gökteki yıldızlar da..Çırpınışlarımıza merhem oluyor işte o an, parlak bir yıldız kümesi..

Su, ateşi söndüremiyor belki ama, yıldızlar gülümsüyor gökyüzünden..Kayıp zamanlar geri gelmese de, gelecek parlıyor bir yerlerden..Kazası oluyor ahlarımız yaşanmamışlıklarımızın..Edaya saydığımız eyvahlarımızın..Aşk için kıyama duruyoruz işte o an..Umudu elden bırakmıyoruz bir an..
...

Buzlar ülkesinden sana akışımın hikayesi bu..Bir umutla, sana kaçışımın dilekçesi..Bilirim özürler, telafisi sayılmaz ihmallerin..Seni sevdiğimi söylerken, zamansız terkedişlerin..Seni saklıyorum dün gibi, hatıralarda..Kirpiklerime düşen kırağılarda..Sıcak bir şeyler var hala sana dair.Senli uykulardan sonra, güzel bir rüyaya uyanmaya dair..Buzdan heykelleri kırıyorum sevginle..Umuda yelken açıyorum güneşinle..Rüzgara izin veriyorum ilk defa..Hangi yönden eserse essin..Yanımda olmasan da sevgili bil ki; hep yüreğimdesin..

s/aklanır gözyaşım

Küser gözlerim senliğime...

Gecenin karanlığında akıtılmış yaşımsın şimdilerde..Telafisi imkansız kaçışlarımın, iç çekişleri..Buzdan krallığımın tek prensesi..Sensin sevgilim! gözyaşlarımın yangın yeri..Bir ömür ağlamaya değdiği..

Bir yanım çöllerle sarılmış, diğer yanımda buzdan heykeller..Bir yanım güneşe hasret, bir yanım alevler içinde, su ister..Ateş sensin sevgili, su sen!..Pişman olmayacağım, tek pişmanlık sen!..Bu savaşı kaybeden, işte ben!..Senli mevsimleri bırakıp, mahrumiyeti seçen ben!..Hakkı verilmemiş bir savaş gibi duruyorsun, kendime yenildiğim cephelerde..Bir bedel gibi ödüyorum sensizliği, yürek donduran hecelerde..Keşkesiz kaçıyorum prensi olduğum ülkeme..Seni seçiyorum bir defa daha, kendimi hiç affetmesem de..Işığınla avunuyorum, sensiz gecelerde..Bana hüznü ve aşkı sevdiren, kimsesizler ülkesinde..

Güneş saçan iklimine selam gönderiyorum..Belki..diyen başlayan cümlelerde ben, sana özlemler büyütüyorum..Bir ihtimal daha var biliyorum..Sevgili! ben seni hala çok seviyorum..

Bir tutam aşk, bir yudum acı ve sancılarla sana büyüyen bir hayat..Budur senden bana kalan tek miras..




"Işın Ergüney'in S/aklarım Gözyaşımı isimli şiirine"...

21 Temmuz 2011 4-5 dakika 243 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (3)
  • 13 yıl önce

    Şiire deneme yazmak👍

    Şule'nin bu benim şiirlerimle ikinci çalışması. Bu defa zor bir şiiri seçmiş ve şiiri kendince yorumlamış. Şiirin özüne, şairin duygularına tam anlamıyla ulaşmak zor olsa da Şule bunu olabilecek en yüksek seviyede başarmış😙

    Şiir, Denemenin içine ustaca yerleştirilmiş😡

    Teşekkürler Şule ve kutlarım seni...

  • Işın öğretmenim teşekkür ederim..

    Çok güzel şiir yazamasam da, şiir tefsirinde yol katetmeye başladım çok şükür..Şiiri anlamak da, şiirselleşmenin yarısı olmalı..Yalnız gerçekten yazarken zorlandığım, beynimi yer yer kemirdiğim ve beni çok duygulandıran bir şiir ve çalışma oldu..

    Denemenin güzelliği, şiirdeki duygusallıkta gizli aslında..Bu vesileyle deneme ve öykülerimi anasayfaya taşıyan tüm ağabey ve ablalarıma çok teşekkür ediyorum..Düzenli bir işleyiş var şiirkolikte..Yazmaya devam o zaman inşallah..:)..👧

  • 12 yıl önce

    kısaca çok harika bayıldım ya... sevgiler.