S/ay

Ocak; ve sen bir ocak gününde ellerin dert müsabakasından cayarak bana koşup geleceksin. Birkaç gün kaldı şunun şurasında o ocak ayındaki mutluluk mücverini özenle hayata sunmaya.

...

Olsun, ocak ayını sevmemiş olabilirsin iki gözüm. Fıstık ezmesi bekleyişlerimi yiyip içim bayılana dek seni özlemiş olabilirim ben de. Mühim değil, bir yerde bir bekleyiş varsa gelmektedir aşkın nüshası. Şubat diyorum, evet, Şubat ayına kaldı hatta 14 Şubat tam zamanı. Gözlerim, kalbimin göğüs kafesimde kışı kuşları hür bıraktığı cennetin heyecanlı fragmanıyla sana playback ötüşmeler bırakmalı...

...

Şubat'ın yirmi sekiz gün çektiği yetmezmiş gibi yokluğunu çekmesi de adil olmadı. Şubat'ın boynu büküldü, hayalleri kırılmış olmasaydı boynunu kırabilirdi ama fazlaca fazlalık olurdu acısı; kıyamadı kendine... neyse, şubat'ı da istemediysen mart var bak.

Mart, tek kedilerin prens Eda'sıyla salınıp prenseslerine bir aşk anlığı hediye ettikleri ay değil. İstersen bizim de olabilir. Mart soğuğu, sıcak iklimli kalbimizin sesini duyunca soğukla baş etmeyi öğrenir. Mart diyorum bak! Mart! Mart işte canım, mart... yok, sen bunu da beğenmedin.

...

Nisan yağmuru kısa sürer ama sen korkma, nisan değilsin ki sevgilim. Berrak soframın kelebekli tabaklarıyla enfes yemişleri olursun aşkça; içindeki öfke nöbetlerine kısa süren nisan yağmurları destur sesi olur. Haydi bak, bu kez bunu seveceksin. Nisan ayı sevmek ve sevilmek için güzelin kısa metraj filmi...

Ah! Bunu da mı beğenmedin? Mayıs... mayıs el sallıyor bak. Geldi, halihazırda bekliyor seni. Mayısın bahanesi yok seni getirmek için; baharın dallarına gelişini asıp ayıp arılara kovansız türkü esleri sunarsınız belki. Bu da mı olmadı? Haziran, Temmuz, bak en iyisi Ağustos. Eylülden önce olsun. Eylül, hüzün taşır; gelişin taşikardi tayin eder otuz günlü Eylül'e; sarıyla uğraşırken bir de bunu sebebi belletme.

Hiçbiri mi diyorsun kalbimin çıtır müdavimi? Gençtim, yaşlı sevdirmeden önce kendini. Mübalağa sanatım çürüdü, bastonu eline verdim lirik şiirlerimin. Kahrolası!

Ekim firari, Kasım, kasımda aşk başkadır laçkalığından kendini sana sevdirmeye utanıyor. Aralık da son. Ben bizimle bir başlangıç istiyorum.

Hiçbiri bir gün etmedi sende benimle yaşamaya devam edebilmek için. Ayları gözümden ayırdım, bir hafta olsun; bir an olsun. O da mı olmasın?

Peki madem; aşk tendonları şiir parmaklarımdan acı verici seni yazdırmadı ve yaramaz çocuk kalbim gidişine sövmedi say...

28 Ocak 2018 2-3 dakika 464 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 6 yıl önce

    Son günlerde yazılarınızı ilgiyle okuyorum. Düşünebilirsiniz; seni yaramaz daha önce okumuyor muydun diye? Daha önceleri okuyup geçiyordum dememe umarım kızmazsınız. Yazılarınızda hoşuma giden bir şeyler var...Keskin-Alaycı ve Kara Mizah...Duyguyla kalın...