Seccade

Bu yazıya şu güzel ve anlamlı vecizelerle başlamak tam yerinde olacak:

"İyi insanı secdelerden değil,doğru sözünden ve emanete ihanet etmemesinden tanırsın." Hz.Ali

"Secdelerdeymiş aşk;bulmak alnıma düştü." N.F.Kısakürek

"Madem düşüyor gözyaşın en ufak derde,ağlamak için uygun yer,secde."Osman Nuri Ünsal

"Hüzün,kalbin secde halidir." Mehmet Beyazbayrak

"Aldanma insanların samimiyetine menfaatleri uğruna gelirler vecde,cenneti vaat etmeseydi eğer,Allah'a bile etmezlerdi secde." Mehmet Akif Ersoy

Sosyal medya özgürlükleri ve yenilikleri getirdiği gibi bazı tartışmaları da beraberinde getirdi.Televizyon proğramlarında istediklerini söyleyemeyen bazı gazeteciler sosyal medya hesaplarından her alana,her kuruma,her şahsa ağızlarına geleni söylüyorlar,sadece gazeteciler değil tabi ki bunu yapanlar.Amaçları nedir bilmiyorum gündem belirlemek mi,gündeme gelmek mi yoksa abone sayılarını artırıp ticari kazanç sağlamak mı?

Araştırmacı-gazeteci ve yazar,herkesin yakından tanıdığı bir isim,bazı açıklamalarda bulunmuş oteller ile ilgili,ben de yaklaşık on yedi yıldır bu sektörde çalıştığım için kendisine cevap verme gereğini duydum.O açıklamanın olduğu videoyu tekrar tekrar izledim;veryansın ediyor,suçluyor.

Otel odalarına diş macunu,diş fırçası, kulak çöpü,dikiş seti,havlu,kirli sepeti,şampuan,sabun,krem gibi herşey düşünülüp konulmuş fakat namaz kılmak için neden seccade konulmuyormuş...

Söyledikleri doğru,bu malzemelere biz eşantiyon malzemesi deriz yani otelin amplemi ve adı yazılıdır;reklam ve hatıra amaçlıdır yani ticareti yapılamaz,çalışan personellerin bu malzemeleri kullanması yasaktır ve her mesai bitiminde üst baş aranır,bir kalem bile olsa dışarıya çıkarmanıza izin verilmez.

Turizm her ülkeden her ilden ve her kültürden gelen insanların geldiği,dinlendiği,eğlendiği ve gezdiği bunları yaparken de alışverişte bulunduğu bir ortamdır,bu yüzden turizme "bacasız sanayi" demişler.

Ülkemize en fazla turist Rusya'dan geliyor,benim çalıştığım otelde şuan 600 kişiye yakın Rus misafirlerimiz var.Daha sonra ABD,Almanya,Fransa,İngiltere gibi ülkelerden turistler gelip akıl almaz miktarda döviz bırakıyorlar.

Durduk yere bu konu nereden çıktı, sanki ülkemizdeki bütün sorunlar bitti,tek sorun otellerin odalarına seccade bırakılmaması kaldı.

Namaz kılmak için her otelin mescit alanları vardır,müşteriler de personeller de oraya gidip namazlarını eda edebilirler.

Siz odanızda Haç işaretinin olduğu bir nesnenin bulunmasını ister misiniz?

Seccadenin üzerine otelin amplemi bulunursa,bu sefer de başka tartışmalar yaşanmayacak mı?

Kendisi tatile gitmiş belli,oysa ülkemizde milyonlarca insan var tatile gitmeyen ya da gidemeyen,onların haklarını neden savunmuyor?

Turizm çalışanlarının "askı"sorunlarını neden gündeme getirmiyor oysa iktidara düzdüğü methiyelerle biliniyor bu youtuber.

Fikirler,eyleme geçerse ya da geçirilebilinirse anlam kazanır yoksa su üstüne yazı yazmaya benzer.

23 Ekim 2023 2-3 dakika 132 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar