Şehit vatanın evlatları olabilsek.....

Biz Türk gençleri, ulu önderimizin bu şehit vatanı ve şehit milleti emanet ettiği gençler bu gün hala aynı değerlere sahip çıkıp özümüze, Türklüğümüze söz söyletmeyecek, damarlarında durmaksızın akan kanın geçmişte gelen temizliğini ve gücünü fark edip sahip çıkacak halde mi? Yoksa atalarımızın mirası artık bizim günümüzde üç kuruş paraya iyi bir hayata satıla bilecek kadar değersiz mi oldu.
Türk tarihi orta Asya'ya çok eski dönemlere dayanmaktadır. türk tarihine ve Türk insanlarına baktığımızda her döneminde, her kuşağında büyük zaferlerin ve devletlerin sahibi olmuşlardır. Bunu en güzel ve en bilinen örneği ise milli mücadelemiz ve bu güç mücadelenin sonucunda ortaya çıkan Türkiye Cumhuriyetidir. İşte bizler böyle zaferlerin, böyle tarih sayfalarının gücünü sırtımızda destek olarak alıp dünya ya gelmiş bir milletiz. Ve bundan da önemlisi biz tüm vatanın, tüm milletin güvendiği, ulu önder Atatürk'ün bile bize ülkemizi ve Türk varlığını emanet bıraktığı Türk gençliğiyiz. Fakat bu gün tereddüt etmeden karlı tepelere şehit kanıyla sulanıp dikilen sancağı korumak için ölürüz diyemiyorsak, biz bu gün ülkemizi diğer ülkelerden üstün tutmaya çabalamıyorsak, biz ki yeri gelince tarihiyle övünmeyi bilip Türkçeyi katleden insanlarsak, başta sorduğum sorulara cevap aramaya gerek yok!
Biz bu gün ne aynı değerlere sahip çıkıyoruz, nede atamızın, kefensiz şehitlerimizin emanetine yeterince baka biliyoruz. Ve görüyorum ki aramız da, bu gün öyle insanlar var ki, dökülen kanları şehit kanı değil deniz suyu olarak görmüş. Öyle insanlar var ki bu şehit vatanı ciğeri beş para etmez dediğimiz insanlara üç kuruşa satmaya hazır...
Şimdi durup düşünmemiz lazım. Biz şehit oğlu Mehmet, şehit kızı Ayşeleriz. Biz bu şehit vatanın evlatlarıyız, Atatürk nesli, Türk genciyiz. Bizler dünyayı titretecek güçteyiz ve ülkemizin, milletimizin yozlaşmasına bir an önce Başkaldırmalı, dur demeliyiz!

15 Mayıs 2009 1-2 dakika 5 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (5)
  • Doğru sözler .. teşekkürler Büşra..

  • 15 yıl önce

    tebrik ederim çok güzel bir deneme

  • 15 yıl önce

    gerçekten harika

  • 14 yıl önce

    Biz bu gün ne aynı değerlere sahip çıkıyoruz, nede atamızın, kefensiz şehitlerimizin emanetine yeterince baka biliyoruz. Ve görüyorum ki aramız da, bu gün öyle insanlar var ki, dökülen kanları şehit kanı değil deniz suyu olarak görmüş. Öyle insanlar var ki bu şehit vatanı ciğeri beş para etmez dediğimiz insanlara üç kuruşa satmaya hazır... Şimdi durup düşünmemiz lazım. Biz şehit oğlu Mehmet, şehit kızı Ayşeleriz. Biz bu şehit vatanın evlatlarıyız, Atatürk nesli, Türk genciyiz. Bizler dünyayı titretecek güçteyiz ve ülkemizin, milletimizin yozlaşmasına bir an önce Başkaldırmalı, dur demeliyiz!

    YÜREKTEN KUTLUYORUM SENİ CANKIZ...Sevgilerimle...

  • 12 yıl önce

    Büşra; Denemeni henüz okuyabildim, Gurur duydum inan senle, "Şimdi durup düşünmemiz lazım. Biz şehit oğlu Mehmet, şehit kızı Ayşeleriz. Biz bu şehit vatanın evlatlarıyız, Atatürk nesli, Türk genciyiz."🤐🤐🤐 Gerçekten bu bilincin bilincinde olabilenlerden biri olduğun için. Gurur duydum, Tarifsiz....👍👍👍👍