Şehithatları Vapuru-1994

Önceden planlı değildi hiçbir şey sabah ve tesadüfi gelişti.Kahvaltımı yaptıktan sonra kendime bir yolculuk ısmarladım.Olta takımlarım azalmıştı ve lüfer sezonu yaklaşıyordu.
Aslında aracımla Üsküdar'a gidip alsam diye çıktım evden.Sonra fikir değiştirdim, ne gereği vardı bunca zahmetin hem uzun zamandır karşıya geçmemiştim.Evet önce trene binip Haydarpaşa'ya oradan vapurla karşıya geçecektim.Bu şekilde hem daha hesaplı olurdu diye düşündüm.Neyse uzatmayayım Pendik'ten bindim banliyöye ve haydarpaşa'da indim.Özlemişim diye düşündüm tren vapur seyahitini uzun zaman olmuş.Seyahat diyorum İstanbul büyük şehir.
Vapur jenonu aldığımda o köşedeki küçük büfeden birde ülker çubuk kraker aldım.
Küçüklüğümden beri bayılırım çubuk krakere.Vapurun gelme saatine daha vardı, sahilde volta atıyordum kenarda yüzen istavrit yavrularına kraker ufalıyor bir yandan da ..hem tutuyorum sizi büyüdüğünüzde hem şimdi büyüyün diye besliyorum diye konuşuyordum kendi kendimle.Bir süre sonra kıyıdaki boş bir banka oturdum ve krakerimi yemeğe devam ettim bir süre daha.Gazete alayım bari dedim okurum.Gazeteyi alıp geldiğimde banka yaşlıcana bir amcanın oturduğunu gördüm.
Selâm verdim selamı alırken elini başına götürdü haliyle.Bir baktım ne göreyim ?..
Amcamın elinde ülker çubuk kraker tek tek keyifle yiyor.Allah allah dedim beyefendi birine de benziyor neden izinsiz benim krakeri almış.Şaşkındım istem dışıda olsa onun elindeki pakete uzandı elim işte o an göz göze geldik manalı manalı baktı bana biraz bozulurcasına,birtane aldım.Hem suçlu hem güçlü dedim adama bak pişkin pişkin bakıyor birde.Başladım elimdeki kraker bittikçe onun elindeki pakete uzanmaya her göz göze gelişimiz bir film edasında ,töbeler çekiyor,mırıldanıyor.Bende memnuniyetsizliğimi anlatan hareketler yapıyorum.Düşünün işte o halimizi,birşey diyemiyoruzda haliyle birbirimize ama her ikimizde rahatsız durumdayız belli.Derken vapur yanaştı rıhtıma hoppa bir kıyamet bir curcuna bindik cümbür cemaat.Sigara içilebilen bölüme geçtim, eh dedim birde çay alırım sefam olur marmara'ya karşı.Elimi paltomun cebime attım maksat sigara çıkarmak iyide nerede bu meret? Yok Allah allah bu ne böyle elime gelen hışır hışır? Yoksa! ...Tüh be benim ülker çubuk kraker cebimdeymiş ya.Düşünün o anki yüzümün halini siz.Bir çay alayım diye arkama döndüm birde ne göreyim.o amcam tam arkamda yine gözgöze geliyoruz.Bende gülümsemek ve mahcubiyet arası bir tavır onun gözü elimdeki çubuk krakerde,benimkisi onun elindekinde.
Amca diyorum alsana bir tane :) sonrası malum kahkahalar çınlatıyor vapuru.
Millet bir anlam veremiyor elbette ne olaki bu kadar komik olan....

İlker PAMUKÇU
Bir istanbul hatırası

13 Haziran 2009 2-3 dakika 24 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar