Şehvet İfritleri

Aslında bu yazının başlığını ?tacize uğrayan gençler ve bilinç? koymayı düşünüyordum. Ancak bu sapıklığa yeltenenlerin şeytanı dahi sollayacak derecede şehvet düşkünlüğü böyle bir başlık atmama neden oldu. Ahlaki değerlerin antik değerler müzesine kaldırıldığı ve cinselliğin sözde modernlik ve çağdaşlıkla anıldığı bir zaman dilimde yaşanılan ve itiraf edilmeyen bir çok çarpık ilişki su yüzüne bir şekilde çıktığında insanlık şaşkınlıktan dilini yutmaya hazırlanıyor. Maneviyatın sürgün edildiği bir toplumda nelerin yaşanacağına ilişkin o kadar çok haberler var ki insan bunları yazmaktan bile haya ediyor. İşte onlardan bir kaçı; ?73 Yaşındaki Avusturyalı Babanın 24 Yıl Boyunca Bodruma Kilitlediği Kızını "Seks Kölesi" Olarak Kullandığı Ortaya Çıktı.? (1) ?Almanya`nın Saksonya eyaletinde yaşayan Patrick S. ve Susan K. kardeş olmalarına rağmen evlenerek ortak dört çocuk sahibi oldu. Ülkede şimdi yakın akrabalar arasındaki evliliğin suç olup olmadığı tartışması yapılıyor. Almanya`da ensest ilişki yasalara göre suç sayılmasına rağmen ikili bu ilişkiden vazgeçmedi. Patrick S. ensest ilişki nedeniyle iki yıl hapis yattı. Çift ilişkilerinde bir yanlışlık olmadığını savunuyor? (2)
Bu olaylar başını alıp gidiyor. Özellikle Allah'ın ve O'nunla oluşan değerlerin yok edilmesi sonucu vicdanlar alabildiğine özgürleşiyor. Sınır tanımaz bir yolculuğa çıkan şehvet önüne kim gelirse onu tepelemeye kalkıyor. Son günlerde ?Küçük Kadınlar? adlı dizide de bir eniştenin yeğenine yaklaşımı aile içi güvenin nereye kadar olabileceği sorusunu akla getirmektedir.
Bu sapık yaklaşımların yaşanılır bir eyleme dönüştüğü iklimlerde özellikle gençlerimizin dikkat etmesi gereken bir çok şey vardır. Bunlardan bazıları sıralamadan önce ilk yapılacak şeyin şu olduğu kanaatindeyim; kendilerine normal olan yaklaşımın dışında bir tarzda dokunma ve bakışları yöneltenlerden uzak durmalıdırlar. Özellikle son yıllarda artan çocuk pornosu,çocuk fuhşu çocukların bir şekilde cinsel materyale dönüştürülmesine neden olmaktadır. Bu noktada yoksulluğun hiçbir şekilde gerekçe olmamasına rağmen bunu bir nedenmiş gibi görerek çocuklarını pazarlayan ş.... ve p......lere karşı toplum olarak uyanık olmamız gerektiği gibi çocuklarımızı ve gençlerimizi de bu noktada uyarmamız insanlık görevimizdir. ?TBMM Başkanı Köksal Toptan, televizyon filmleri ve dizilerdeki şiddet sahnelerinin çocuğa karşı şiddet olarak algılanmasının yanlış olmayacağını söyledi. Zenginleşmenin kötü alışkanlıkları ortadan kaldırmadığına işaret eden Toptan, "Tam tersine zenginleşmeyle, gelişmeyle birlikte başta uyuşturucu olmak üzere çocuklara musallat olan bir takım kötü alışkanlıklar bu işin ticaretini yapanlar tarafından zehir olarak o toplumun içine enjekte ediliyor" dedi.?(3)
İşte bu yaklaşımları da göz önünde bulundurarak televizyon ve filmlerdeki şiddet, cinsellik, uyuşturucu içeren ve zenginliğin göz kamaştırıcı manzaralarını sergileyen dizilerden ve filmlerden çocukları uzak tutmakta fayda vardır. Saf ve temiz zihinler bir şekilde bunlardan etkilenmektedir. Gençler bu gösterişli yaşamdan etkilenerek kendilerini buna çekmeye çalışanların sahte cennetlerine aldanarak lüks, servet, araba ve şık görünmek yemleriyle kadın ticaretinin cinsel sermayesine dönüşmektedirler. Bunu yapanlar kim olursa olsun gençlerimiz bu konuda mutlaka bilinçli olmak ve kendilerini taciz eden salyalı itlere karşı uyanık olmak zorundadırlar. Yoksa mı yoksa işte; ?Danimarka`da 10 yaşındaki kızıyla ensest ilişkide bulunarak, kızını birçok erkeğe pazarlamakla suçlanan sanık yargı önüne çıktı.?(4) sonuçlarına katlanmak zorunda kalacakları ve başta kendi yakınlarından olmak üzere tüm insanlıktan iğrenir duruma gelecekleri bir sonu yaşamakla karşı karşıya kalırlar.
Friedrich Nietzsche Tanrı'nın ölümünü anlatırken aslında ben çok etkilenmiştim. İşte aşağıdaki cümleler düşün dünyamıza etkileri ve toplumsal dünyadaki yankıları düşünelim hem de ellerimizin arasına aldığımız başımızı ağrıtırcasına düşünelim.
?Biz onu öldürdük... Siz ve ben! Biz, biz hepimiz onun katilleriyiz! İyi de bunu nasıl yaptık? Denizi nasıl boşaltabildik? Karayı denize bağlayan bu zinciri çözdüğümüzde ne yapmış olduk? Şimdi nereye gidiyoruz? Bütün güneşlerden uzağa mı? Durmadan düşmüyor muyuz? Öne, arkaya, sağa, sola, her yere düşmüyor muyuz? Hâlâ bir yüksek ve alçak kavramı var mı? Sonsuz bir hiçlik içinde aylak aylak dolaşmıyor muyuz? Yüzümüzde boşluğun nefesini duyumsamıyor muyuz? Hava şimdi daha soğuk değil mi? Geceler gittikçe daha fazla karanlıklaşmıyor mu? Öğleden önce fenerleri yakmak gerekmiyor mu? Tanrı`yı gömen mezar kazıcılarının çığlığından başka bir ses duyuyor muyuz? Tanrı`nın çürümesinden başka bir koku duyuyor muyuz? Tanrı öldü! Tanrı öldü! O`nu öldüren biziz!?(5)
Tanrı'nın çürümesi evet öylesine dehşet verici bir tespit ki sosyal kokuşmuşluk onun toplumdan sürülmesi ve yok edilmesiyle gerçekleşmiştir. O yoktur artık hayatın içinde ve şehvet cirit atmaktadır. El birlik ederek Tanrı'yı tekrar diriltebilirsek ilk önce yüreklerimizde yeşerir umudun ve sevincin fidanları.
Fidanlarımızı koruyup kollamak ve onları geleceğe inanç ve umutla taşımak için el ele vermeye ve yüreklere bir parça bir parça da olsa inanç serpmeye ne dersiniz! Toplumda özellikle kızlarımızın ve bunun yanı sıra erkek çocuklarımızın tacizden korunması için onları cinsellik alanında bilinçlendirmek ve cinsel bilgeleri korkmadan vermenin yollarını aramak gerekir. Cinsellik ayıplı bir dünya değildir onu ayıplı hale getirdiğimiz ölçüde gençler ayıpları açığa çıkartmamak adına kendilerine yapılan cinsel tacizleri saklı tutarak onun ayıbını hep yaşayacaklardır. İşte ahlaki çöküntünün sonuçlarıyla ilgili son bir bilgi; ?Ahlaki çöküntü sonucu baş gösteren aile içi tacizin yüzde 60`ının baba, dede, amca ve dayıdan geldiği bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı`nın verilerine göre cinsel istismara maruz kalan çocukların yaşa göre dağılımları ise, yüzde 30`unu 2-5, yüzde 40`ını 6-10, yüzde 30`unu 11-17 yaş grubu oluşturuyor.? (6) Daha kime nereye kadar güven duyacağız Tanrı'nın değerlerinin sürüldüğü ve antik değerler müzesine kaldırıldığı yüreklerimizde!
1-?/www.haberler.com/kizini-24-yil-seks-kolesi-yapan-baba-haberi/?
2-http://www.haberler.com/kardesler-ama-4-cocuklari-var-haberi/
3-http://www.haberler.com/cocuga-karsi-siddete-son-kampanyasi-tanitim-haberi/
4-http://www.haberler.com/danimarkayi-sok-eden-ensest-iliski-davasi-basladi-haberi/
5-http://thelosthighway.blogcu.com/3948106/
6-http://www.haberler.com/en-cok-baba-amca-ve-dayi-taciz-ediyor-haberi/

13 Şubat 2009 6-7 dakika 59 denemesi var.
Yorumlar