Seni Saklayacağım

İşte topladığım erikler yine döküldü eteklerimden..Büyük büyük ninem görmemeli beni bu halde..Yoksa hemen alır topladığım erikleri elimden..Çocukları pek sevmediğini biliyorum..Yoksa bir kaç erikle, cevizle iktisat mı olurmuş canım?..

Zaten benim derdim de meyve yemek olmadı hiçbir zaman..Çocuğuz işte, orda burda koşuşturmak, ulu ceviz ağaçlarının, erik dallarının ihtişamına dalmak bizim işimiz..Bugün de böğürtlen toplamaya gideceğiz diğer çocuklarla birlikte..Ama yılan çıkacak diye karşımıza içimiz gümleyecek yine..

Geçenlerde yavru bir yılan çıkmıştı da, dakikalarca birbirimizi seyre dalmıştık..O mu benden, ben mi ondan korktum hala farkına varamadım?..Amma sevimli şeydi ha!..Korkunçluğu olmasa sarılasım geldi bir an, dikilmiş bana bakan bu gri yaratığa..

..............

Çocukluk ne güzel şeymiş sevgili..Seni düşman bileni bile dost görmek..Sana zarar vermedikçe, sabırla beklemeyi bilmek.İçimizi zehirleyen sınavlar karşısında..Kirlenmiş dünyaya, tüm saflığıyla bakması bir çocuğun..Yalana değil, çocuk saflığına kanması ne güzelmiş..

"Şimdilerde kendimizi kandırmayı sevmiyoruz..Çocuk değiliz artık diye ekliyoruz kendi kendimize..Ve fakat durup durup çocukluğumuzu özlüyoruz işte"..

Dünyanın tüm gerçekliğine rağmen seni saklayacağım yine de..Ben sevgide iktisat yapmayacağım..İsraf edenler bir yana, iktisat edip seni kısmayacağım yerli yersiz sevgili..Meyve toplamaktaki acemiliğime inat, anılarımı bir sır gibi saklayacağım.. Senle yaşanmış ne varsa, kalp hazineme atacağım..Altından daha değerlidir düşününce aşklar..İmkansız sandığımız anlamlı paylaşımlar..Paylaşmanın adı aşktır bu yüzden..Aşktan uzak yaşayanları bekler, tüm imkansızlıklar..

Canından bir parça bilen beni, canımdan bir parçasın sevgili!..Kimse bilemez seven insanların bahtiyarlığını..Bilse de dillendiremez yeterince..Sonsuzluk anlatılamadığı, acıların rengi olmadığı gibi, bahtiyarlığın da tarifi zordur bazen..

Gerçek aşklar dünyaya sığmaz bu yüzden..Taşmak ister sonsuza..Ayrılıkların adı bile değişir sevince.. Kavuşmaların arefesinde, buluşmaların habercisi olur ayrılıklar..Ayrılıklar olmasa, derin olur muydu buluşmalar?..Özlem içinde sarılır mıydı, sevenler?..Gözyaşlarıyla geceden ışık derenler ?..Sabahın güzelliği nerde kalırdı o zaman?..Şafak beklemenin ne anlamı?..

Bir sandalda yüzdürüyorum hayallerimi şimdi..Gözyaşlarımla kah, kah da güneşimle seyahat ediyorum seninle..Güneş, umut ve sen dolu her yer..İşte ben de gülümsüyorum..

A'nı yaşamadan, geleceği düşleyenler nasıl erecekler hedeflerine?..Her şeyi hesaba dökenler, hesapsız sevmeyi nasıl becerecekler?..Sevip sevilmeyi küçük görenler, nasıl öğrenecek sevgi derlemeyi?..Topladığı sevgilerden, ümitler yeşertmeyi..

Seni saklayacağım sevgili!..Kirletilmemiş mazim gibi...Bir sen kalacaksın öyle ki..Her şeyi yeniden okumak olacak, sevmenin özeti.."Kirlenmiş raflardan arınmak mı dersin sevmenin adı?..Kendini okutan bir kalbe atmak mı, bu hayatın gerçek tadı?"..

Seni saklayacağım..Kimseler bimeyecek..

18 Nisan 2011 2-3 dakika 243 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 13 yıl önce

    Bir sandalda yüzdürüyorum hayallerimi şimdi..Gözyaşlarımla kah, kah da güneşimle seyahat ediyorum seninle..Güneş, umut ve sen dolu her yer..İşte ben de gülümsüyorum..

    Elinize yüreğinize Sağlık Çok güzel yazmışınız