Senin Gücün Kanında Mevcut-tur.

--- EY Türk evladı! Amacın güven kazanmaksa; namerdin karşısında mertliğini kale gibi, Sahtekarın karşısında dürüstlüğünü pırlanta gibi, Riyakarın karşısında gururunu dimdik tutmasını biliyorsan sen her zaman varsın ve bir o kadarda saygıya layıksın:

--- Senin olanın ve sana atalarından kalma değerlere tırpan vurup onu yok etmek İsteyenlerin ,Bileklerine kelepçe oluyor-isen, Zalimin yüreğinde ve kalbinde korku isen, Mazlumun yüreğine, ?' Bir gül bahçesine girercesine'' Gir meyi biliyorsan ve dost gönüllere ve kalplere taht kurmuşsan, Sen varsın ve Saygıya layıksın.

--- Maddenin şatafatına İnsanlığın katresini, kürkün, Saltanatın, Mevki ve Makamın,Tevazunun zerresini, koltuğun debdebe-sine ,Nefse güvenmenin İnancını değişmez isen... Küçükten şefkati,muhtaç-tan, Yardımı, Büyüğüne saygıyı hürmeti Esirgemiyor-san, ayıya Dayı demeden köprüleri geçiyorsan, Sen hep varsın vede Var olacaksın.

---- Son zamanlarda yaşanan olaylara ve oynanan oyunlara bakma, Ama Hafif-ede Alma,Bakma Bulanık Suda balık avlamaya kalkanlara, Hafife alma kuru ile yaşı yakanları, Karanlığa kurşun sıkanları. Hafife Alma, Yükselmek için Omuzlara Çıkanları, Kendi Çıkarları uğruna Yapmayacakları ,Yıkmayacakları değer yoktur onların. Sen Türksün ,Herkes adımını yanlış atsada, çıkar ve menfaat uğruna değerlerini satsalar-da, Sen Asil Duruşunla vakur adımlarla yürümelisin ki varlığından dostların gurur duyup düşmanların titresin. Çünkü Sen Türksün.

--- Siyasi ve Politik, ekonomik Oyunlara gelmiyorsan, Araştırıcı, geliştirici zekanı aktifleştirip sorunlara çare buluyorsan, Sen varsın.

--- Boş konuşmayıp ta Üretiyorsan, Yalınız gönüllere ve bezginlere, Dostluğu ve arkadaşlığı, bezgine gayreti, öğretilmiş çaresizliğe boyun eğene mücadeleyi ve diriliği, küsküne barışmayı öğretip öğütlüyor-san, Sen varsın.

--- Ellerinde üretmenin, çalışmanın ve gayretin izleri , Yüreğinde ve Kalbinde vatan Aşkı,Bayrak Aşkı, Millet sevgisi ve Milli duygu dolu ise Sen Varsın ve Yiğitsin.

---- Amaç edinmişsen Milletin Menfaatlerinin Şahsi menfaat ve çıkarlarıyın, Üstünde olduğunu ve bu duygularla yaşaya biliyorsan,Milli şahsiyet iddiası güdüp, Milletinin üstünlüğünü dünyaya kabul ettirmeye niyetliysen Sen Varsın ve Yiğitsin.

--- Bu Kabiliyet sana senin kanından geçmiştir. Ataların, Dedelerin, asillik ve Yiğitlik Pınarından kana kana içmişlerdir. Sanma ki iş bitmiş vakit geçmiştir. İşte o geçen zamanı tekrar yaşatmak ve yaşamak için bir gayretin var ise Sen asil Türk Genci-sin ve Yiğitsin.

---- Bir İnsan ki, Bulunmuş olduğu makam ve mevkide Bütün milleti temsil etmiyorsa, Gayretleri Milletinin ve ülkesinin adı ve çıkarları için değilse, O mevki ve makamı kendi çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda eş yada dostları için kullanıyorsa, Sözüm Ona O insanın hayvandan farkı nedir acaba?

--- Yüreğinde vatan bayrak ve Millet aşkı olanlar boş durup ta bana ne diyenlerden olamaz, Vatan Bayrak ve Millet Ülküsüyle çarpan yüreklere saygı ve Hürmet gerekir. Herkim ki vatanın birliği ve dirliği için duygu ve düşünceye sahipse mutlaka böyledir.

---- Dünya ya yeryüzünün halifesi olarak gelen ve bu şerefe layık olan insan kendisine biçilen ve verilen bir ömür süresince yaşamaktadır. Ömür denilen kısa zamanın süresi neyi gerektiriyorsa bunu bilmek ve yaşamak zorundadır.

--- Bugün eli kolu bağlı gibi duruyoruz öğretilmiş ve kabullendirilmiş bir çaresizliğin önünde her şeyi kabul eder olmuşuz. Her türlü amaçtan vazgeçip geçinmek için çabalar olmuşuz,Aman diyoruz çoğumuz,Bana değmeyen yılan bin yıl yaşasın, biz geçinelim de gerisi ne olursa olsun, açlık korkusu sarmış bedenimizi ve beynimizi aç kalmak korkusuyla kabuslar içindeyiz sanki.

--- Sanki bütün varlığımızı geçim için odaklanmışız, Geçinmek için her türlü fedakarlığı yapar duruma gelmişiz, Halbuki Geçinmek ve yaşamaksa gaye derdimizin ve sorunlarımızın en-sonu olması gerekir, Özgürlüğün yoksa, vatanın yoksa yaşasan ne olur Ölsen ne olur, Ömür denen sana verilen zaman er yada geç mutlaka bitecektir, ancak senden sonra gelen soyuyun devamı için bir şeyler yapman gerekmektedir oda. Tam Bağımsız Bir Vatan dır.

--- Unuttuk bile en önemli sorunları ve sosyal aktivitelerimizi.
--- Yakınlık, Akrabalık, Komşuluk, Arkadaşlık, Yurt ve vatan Millet sorunlarını anılarımızda ancak kalmıştır, Kabullenmiş olduğumuz ve benimsemiş olduğumuz çaresizlik ,içinde kalmışız ve Geçim derdi içinde debelenir duruma getirilmiş-iz ve gelmişiz.

-- Buna dur deyip Kalkıyorsan sen varsın vede Yiğitsin. Bu Kan Senin Damarlarında ki Asil Kanda Mevcuttur. Ne Mutlu Türküm Diyene.

04 Nisan 2014

04 Mayıs 2014 4-5 dakika 61 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar