Senle yada sensiz

Bu hayat, senle yada sensiz, gülerek yada ağlayarak, elbette geçecek. Gün olacak, ben artık seni düşünmeyeceğim. Artık gözlerim seni hiç aramayacak, bu yürek ismini duyduğunda kabarmayacak. Çünkü sen, beni çoktan öldürdün. Bendeki sen'i de öldürdün. Niye bu yürek seni beklesin ki? Sen başkalarıyla yaşarken, kâh sevinçli kâh coşkulu iken, ben yolunu gözlemekteydim. Acılar gönlüme taht kurmuş, her gece sızlıyordu kalbim. Hiç yaşamadığım cehennem azabını tattırdın bana. Sensiz, bir cehennemde yanmaya değer mi? Bu faniye, bu yaptığın zulüm kader mi?

Biliyorum, bu hayat bazen ağlatacak beni. Belki de hiç güldürmeyecek, ama öldürmeyecekte. Sensiz her an her saniye ölmekten beter, süründürecek beni. Bana bunu da reva gördün ya, çeksin artık bu kalp, söz dinlememenin bedelini. Anlamadım da zaten, seni sevmemin sebebini.

Geceler nasıl gündüze aşık ise, bende sana öyle hasretim. Ama doğmayan güneş, ne sevgimi anlatır sana, nede sıcaklığını hissettirir bana. Bu gün, senin günün ise; yarın bu gün benim çileli geçmişim olacak. Ama ben, yarın ben olsam bile; bendeki sen, sen olmayacaksın. Çünkü sen, benim için mazide bir ölüsün artık. Bu gönül, senle yada sensiz sonsuzluğa erecek.

Hani senin çok sevdiğin alışkanlıkların vardı ya? İşte onlar, benim ne hayalimde nede yaşantımda yoklar. Bir gün ağlarsan, silme gözyaşlarını. Onlar kurumayacak çünkü. Hani bendeki sevdan var ya, işte o ne zaman son bulursa, o zaman gözyaşların kuruyacak. Gör bak, artık bu kalp seni hiç anmayacak. Adını hiç duymayacak bu kulaklar, ismini hecelemeyecek bu dudaklar. Senle yada sensiz yaşlanacağım bende. Güle hasret kalsam da, bülbül olup öteceğim. Türlü nağmelerle, gönüllerde yaşayacağım. Öldürdüğün bendeki seni, kimsesizler mezarlığına defnedeceğim. Yaşayacağım özgürce, hiç kimsem olmasa bile..

Senle yada sensiz; yine sevilip, yine de seveceğim. Bağlanmak neki, körkütük olacağım, ona hücrelerimle bile bağlanacağım. Ama o, senin gibi olmayacak. Gözü yükseklerde, dışarılarda olmayacak. Onun için, ben herşey; benim için de o olacak... Aramızda senli-benli olmayacak, bir bütün olacağız. Mutluğun formulü huzur ise, karşığı biz olacak. Sen yada ben girerse araya, huzur uğramaz oraya. Ben yaşatacağım gönlümde, senle yada sensiz bu sevdayı. Huzuru bulacağım, yaşım geçmiş, sevdan bitmiş olsa bile... Senle yada sensiz; yine sevilip, yine de seveceğim...!

04.08.2009

08 Ağustos 2009 2-3 dakika 1 denemesi var.
Yorumlar