Senli Yalanlar Durağında

Kırık,yamalı yarınların ipini çekerek; içime çekerek son sigaramı gecenin üçünde, sana dair ne varsa döktüm bahçenin en ot bitmeyen yerine...

 - Hatırlar mısın, 'yarım kalan hikayelerin sonu merak edilmez' diyerek hep yarım bıraktın bardağındaki suları. Sonrasında; okuyup buraları terk etme isteği doğdu içinde; 'sanki yarım kalmayacakmış gibi gittiğin şehirler'..

Üç yapraklı mı,dört yapraklı mı diyerek yoncaları arayıp durdun Kağızman'ın eteklerinde. Aras nehrine yaklaşmak içindi açık giyinişlerin,yoksa kapalıydın tüm insanlığa.Bizdik açıldıkça açılan büyük denizlere!

Kurma kolunu çekerken,bırakmayı unuttuğumdan beridir gelemiyorum senli günlere.Ayağımdan sıkıca tutuyor beni gri bulutlar. Tam gelecekken sana yolları kapanıyor sisli köyümün. Ben yaşlanıyorum bir Peçkanın kapıyı ısıtan kısmında.

Yorgun yüzümü sürterek sabahın soğuk ayazına,elimde demlediğim çayımın kırmızılığı, sana yazıyorum Kağızman'ın kucağında.Etekleri zil çalan sevgilim,ellerimdeki nasırlardan hatırıma sığan kadın! Senin için yüz koyun otlattım da, yine alamadım.Aç kaldım,susuz kaldım! Sensiz kaldım!

Sızıdır şimdi yüreğime açtığın saçların.... Sakladın kendini  nehr-i Aras'a; bir tükürükte çırılçıplak kaldın! 


10 Mart 2022 1-2 dakika 49 denemesi var.
Beğenenler (7)
Yorumlar (10)
  • Onsuzlukta çıplak kalıyor duygular. Gelince de ihtişamıyla huzura giyiniyor duygular.

    Çok güzeldi okuduğum satırlar. Şiir tadında bir akşam geçirmen dileğiyle.

  • 2 yıl önce

    En duygusal haliyle yüreğin dünden bugüne içsel söylemleri insan yanımızın Güzeldi Uğur bey tebrik ederim

  • 2 yıl önce

    Duygusu ve örgüsüyle oldukça hoş bir paylaşımdı..

    Tebrik ediyorum Şiirle ve selamlar ....

  • 2 yıl önce

    Aynnı tarihi olayları yaşayan ( 93 Harbi Rusya'ya ilhak ve 1921 anavatana kavuşma), kültürümüz birbirine denk diyarların çocuklarıyız. Kağızman, Aras nice uygarlıkları barındırdı... Ve nice güçlü şairler, yazarlar yetiştirdi. bitektir yurdum her anlamda. Şiirsel duygu seli tıpkı Aras gibi, Kura gibi. Kutlarım Uğur Bey... bir değil çokça okudum.

  • 2 yıl önce

    Yazılarınız hiç şüphesiz hepsi kalite kokuyor ve beğeniyorum hepsini de tebrikler.