Sevenler Küçümsenir

Gariptir hayat. Bir bakarsın temiz insanların üstü başı kir pas içinde. Bir bakarsın gözleri gözükmeyecek kadar kararmış insanlar, iyilik timsali olmuş. İnsanlar en çok aşkı ve parayı görünce değişir. Ben sadece bir yazarım size kelimelerimin yetmediği aşk tan daha fazla ne yazarım?

Herkes bazı amaçlar doğrultusunda yaklaşır insanın kalbine. Ama benin en sevmediklerim bakire kalmış bedenlerdeki hamile dudaklarla tebessüm edenlerdir. Kimileri harbiden sever, kimileri popülarite peşindedir, kimileri zevk alma, bazıları da para peşindedir. Aşkta ki kalleşliğin cinsiyeti yoktur. Kadın ya da erkeğin hangisi daha acı çeker diye bir şey de yoktur. Sadece harbiden sevenler acı çeker. Çok seversin, yeri gelir cebinden, yeri gelir gençliğinden verirsin. Gençlikten kastım aşkın yaşı yoktur, ama âşık olan ruh hep çocuktur. Sevdiğinin elinden tutarak büyürsün, sadece o seni değil sen de onu büyütürsün kalbinde. İşte büyüttüğün kalpler tam gençlik çağına geldiğinde ergenliğe girer. Bir bakarsın tüm sevdanın yükü omuzlarına binmiştir.

Kısaca kalleşliğin cinsi yoktur, bir gülüşle çürür ömrün, bir bakışla doğar güneşin. Senin dünyanı ele geçirirler, güle baka gece gündüzün gider. Bazen ölüp, ölüp diriltirler. Hadi canım o kadar da değil deme. Sen bir gülüşe âşık ol bakayım, güneşe küçümsesin gözlerin; o zaman konuşalım bunu. Ama hayatta hep kalleşler yoktur. Güzel seven insanlar da vardır elbet. Hepinizin güzel insanlarla güzel sevdaları yaşaması dileği ile son bir söz söylemek isterim. Sevenleri hor görmeyin. Sevenler küçümsenir hep, aşkı bilmeyenler tarafından. Bu böyledir.

14 Mayıs 2018 1-2 dakika 11 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)