Sevgili Değerler

Değer verdikçe insanlara, değer vermemeyi öğretti hayat, her tecrübede..Sevdikçe, sevilmemeyi..Verdikçe, hiç almamayı rol biçti zamanla..Büyümeyi öğretti yenildikçe..dirilmeyi; her sevdiğinde, öldükçe..

İnsanlara göre şekillendirdik değerlerimizi biz de..Onlar sevdikçe bir şeyleri, sevdik..yerdikçe, karşısına geçtik..Sevgilinin yüreğinde özel olmak için hep sevdik, hep yerdik..

Oysa kendimiz olabilirdik derin virajlarda..Utanmadan söyleyebilirdik, gerçeklerimizi biz de..Puan almak istedikçe, prim verdik..Verdikçe, kendimizi yitirdik..

Sevdiğimiz insanlardan bakmaya başladığımızdan beri dünyaya, doğal olmayı kaybettik işte..Beğenilme arzumuz kapattı yolları..Bulmak isterken, kendimize giden kanalları..Kendi kendimize ne kadar içtendik oysa..Kaygısız ve huzurlu..Alanı daralttıkça, alan kuralları hüküm sürer oldu, geniş çıkmazlarda..

Biz en büyük hatayı "alana" alırken yaptık, insanları..Değer verdikçe, dışlandığımız alanlarda..Kendi yüreğimize kiracı yaptık kendimizi..Esir ettik öyle ki, benliğimizi..Şimdi ücret ödüyoruz hepimiz, değer bilmezlere..Bedel ödüyoruz hepimiz, esir olup, güvendikçe..

Dünya; sevgili değerlerle ayakta dururken biz, değersizlere teslim ettik, tüm değerlerimizi..Yıllara ma'lolan tecrübelerimizi..Severken verdiğimiz emeklerimizi..Biz; değer verirken yenildik..

Şimdi güçlü olmayı öğretti hayat..Tekil çoğullar içinde ayakta durmayı..Hep vuranlara aldırmadan, durulmayı..Hırçınlaşmadan bu yollarda yürümeyi..Şimdi küçülmeden, büyümeyi öğretti hayat..Kendi değerleri uğrunda ölmeyi en çok da..

05 Aralık 2010 1-2 dakika 243 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 13 yıl önce

    Hani az lafta çok şey söylemenin ustalığından el alan bu güzel yazıya sonsuz tebrik ve teşekkürlerimle.