Sevmekle Geliyor Her Şey

Pervasızca kapatılan kapıların ardında, titreyen bir gölgedir umutlarım, ki umutlarım daha önce de defalarca böyle eşiklerde, loş odaların sarhoş adımları altında ölürcesine ezilmişti...

Çılgın bir bahar aniden gelip konsa şimdi , saçlarımın kumral dallarına.
Yağmur yağmadan önce ıslanmasa hiç dalgın kirpiklerimin dumanlı uçları.
Geleceğin , pembe kabarık eteklerinde dalga dalga savrulurken , geçmişin dikenli elleri tutup çekmese beni yanına. Battıkça canıma, güz rengi gülüşü çocukluğumun , bir babama , bir de annemin tanımlayamadığım o kor kokulu bakışına ağlasam, sonrası uzayıp giden bir boşluk kadar anlamsızca hafızamın silikleşen karanlığında unutulup gitse.

Neden sonra anladım ki , yorulmuşum. Yoğrularak yorulmak, yok olmadan yorulmak, yorularak yontulmak, yorumlayarak yol almak. Payına düşen bir yarım hikaye de olsa anlatmalı insan, yer gök kulak kesilmişken tek bir soluğa.

Hayallerim, mutlu bir bulutun mavi bakışlarına asılmış, kuyruklu bir yıldızın simli elbisesi kadar gösterişli hala.
Hala ebemkuşağı geçtiğinde başımın üzerinden, fırfırlı sevinçler oynaşıyor ergen yüreğimin her köşesinde. Daha bir sevesim geliyor sonra, acımı kazıdıkça altından çıkan bütün renkleri. Ki sevmekle geliyor her şey . Bir maral önümde diz çöküp, gürül gürül akan gözlerini deviriken ölüme, yeni bir gün doğuyor arka resimde ve pınarlar hiç durmadan akıyor. Sevmekle geliyor gittiği yerden sevgili, getiriyor valizinde geldiği yeri, buza kesmiş elleri ceplerindeki sevdaya bulanmış kağıtların sıcaklığıyla ısınıyor.

Sevmekle geliyor hayat yine de...

Gün gülsün, dişleri bembeyaz, ağzının kenarında dolup taşan bir neşe ve aniden düşsün bir gül gülüşüme...Bak ellerim açık hala, oysa kilitlemiştim parmaklarımı şiirsel hiçbir kelimenin izini sürmeyecekti bir daha, dokundukça alevlenmeyecekti hiç bir olgu bir daha ama işte ellerim açık hala...
Demektir ki bu gözleri kapanmadıkça inançlı bir kadının elleri kapanmayacaktır yaşama. Sevmekle anlamlaşacaktır ayalarında biriktirdiği umutlar , başka yüreklere de sıçrar belki de kimbilir , parmaklarından taşanlar .

13 Şubat 2012 2-3 dakika 6 denemesi var.
Yorumlar (5)
  • 12 yıl önce

    Kaleminizi kutluyorum Elif hanım. Beğeniyle okudum.

  • 12 yıl önce

    çok güzeldi tebrik ediyorum Elif😙👑

  • 12 yıl önce

    Güne ve geceye düsen

    deneme yazisini

    ve yazarini

    yürekten kutlarim

    cok güzeldi

    basarilar

  • 12 yıl önce

    Elifcim keyifle okudum baştan sona ... dilerim ben gibi nice yüreklere de sıçrar parmaklarından taşanlar 👧

    tebrikler ve sevgiler 🙂

  • 12 yıl önce

    Sevginin girdiği, dokunduğu her yerde dolu dolu güzellikler vardır. Kutlarım Elif güzel yazını...👍