Seyirci Koltuğundan Sıkıldım /sahneye/ Çıkmak İstiyorum

geçenlerde öğretmenimiz bize fotokopi dağıttı dersle ilgili. ben o derse çok meraklı olduğum içn hemen fotokopileri incelemeye başladım. dikkatimi hocanın kendi elleriyle yazdığı yazılar çekti ve okumaya başladım. öğretmenimiz güzel yazılar ile doldurmuş boşlukları. o kadar güzel sözler yazmışki. bir dakika dedim ve düşünmeye başladım yazıları okuyunca. sonra en çok dikkatimi çeken "seyirci koltuğundan sıkıldıysan, sahneye çık" diye bir söz ilişiverdi gözüme.
evet düşündümde bende seyirci koltuğundan sıkılmışım. oturup izliyorum herşeyi zaman denilen o baş rol oyuncusuna bırakmıyormuyuz? bence bırakıyoruz hepimiz seyirci koltuğumuza yerleşip sadece izliyoruz sıkılanlar oluyor evet oluyodur mutlaka...
ama birşey yapamıyoruz oyunun baş rol oyuncusu o. düşündümde neden hep oyunların baş rol oyuncusu o. çok mu güzel rol yapıyor bilemiyorum. bence ben kendi oyunumda kendim oynamalıyım. kendimiz yazıyorsak oynuyacağımız oyunu baş rol oyuncusuda ben olmalıyım. yalnış mı düşünüyorum? mademki her yaşam bir oyun ve herkes kndi oyununu oynar o zaman baş rol oyunusu ben olmalıyım. zamanı oturup izlemekten sıkıldım artık. o sözle denklemler kuruldu beynimde.
madem ki zamanı oturup izlemekten sıkıldım sahneye çıkıp ben zamanla birlikte oynamalıyım. hem ben zevk duymalıyım hemde izleyenler.seyirci koltuğundan sıkıldım çıkıp sahneye kendi rolümü kendim oynayacağım. yok efendim o böyleydi demiyeceğim. herkesi oturup izleyip bunu sevdim bu en iyisi demiyeceğim. çıkıp sahneye rolümü sergileyeceğim ve ben en iyisini yaptım diyeceğim. benim yerime oynayanları sahneden defedeceğim. ikiyüzlüleri,yalancıları, sağ gösterip sol vuranları sahneden indireceğim. herkes ne yapıyor diye izlemeyeceğim. ben kendi hayatımda kendi baş rolümü oynayacağım. kimse bana yön vermeyecek. rüzgarlar alacak beni ben yönümü bildikçe zaman kaybedecek. kaybedecek çünkü o zaman ben kendimi bildiğim sürece ben sahnede oynadığım sürece benim aleyhime ilerleycek zaman. herkes beni görsün kendi sahnemde küçümsedikleri kişinin ne büyük işler başardığını görsün ondan sonra konuşsun. herkes görsün dram nedir ben dramı yaşadım fakat hiç dışıma vurmadım hep gülümsedim sıkıntım olduğunu anlamadılar. görsünler sahnede acı ne.
çok sıkıldım artık seyirci koltuğundan çıkıyorum ben sahneye. başaracağım perde kapandığında çok övgü dolu sözler duyacağım. bitişi zamanla el ele yapacağım. perde kapanacak birgün işte o gün "seyirci olmaktan sıkıldı oyuncu oldu" diyecekler. o gün beni övecekler. o gün bana en iyisini yaptı diyecekler...

sizde seyirci koltuğundan sıkıldıysanız kalkmanın zamanı gelmedimi kendinizi shneye atmanın kendi oyununuzda kendi baş rol oyuncusu olmanızın zamanı gelmedi mi? bir düşünün hiç birşey içinn geç değildir. doğru işi yapmak için yalnış zaman yoktur. ileride kendi oynunuzdan olumlu yönde bahsedilmesini istiyorsanız geç bile kaldınız. kalkın kalkın ve oyunculuğunuzu gösterin. kendi hayatınızda kendi oyununuzda kendi baş rolünüzü oynayın... yanılıyormuyum?

14 Mayıs 2009 2-3 dakika 76 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar