Şiddetli Ütopya

Kendi ütopyamın şiddetli geçimsizliğindeyim. Bu bahaneler, kendini bilmezler, kendini tanımazdan önce başkasına çemkirişler ve öfkeler bir kış masalı. Karlar ülkesi kraliçesi Elsa öldüğünde hepsi bitecek içimde.

İnanma, bahane. Kendimi kabul edemeyip savcıya bir dolu yalnızlık şikayetimi dilekçeyle sundum, hem yalnızlığı çok seven hem ondan şikayet eden bir çıkmazlar işsiziydim ben.

İç sesimi konuşturarak yevmiye alıyordum hayattan. "Para da para, para da para" diyerek çiçeğe gülüşümden bile para bırakmalarını teklif ettim, Karl Marx duysa canıma okur. Bu kadarı ona bile pes dedirtir. Materyalist düzenin boşboğaz kıskançlıklarında gece ilhamıma çay söylüyorum, içi ısınsın; bu da menfaate yönelik. Hep gelsin, hep kalsın, hep benimle olsun.

Dürüstüm. Ekmeğini yiyemediğim şeylerden biri de bu oldu hayatımda; dürüstlüğün ederi tavşanın havucu yiyip bitiriş süresi kadardı.

Evler görüyorum içimde, otobüsler, troleybüsler, tramvaylar, arabalar, gemiler, tekneler, kayıklar; çoğunda kiracıyım birinde ev sahibesi; hiç bitmeyen döngümün... Kaç milyona satılıyordu bilmem, bir tek onu bedava verdiler.

Başa dönmelerin, sonu görememelerin, rakı içememelerin ama algıyla hep sarhoş olmaların ev sahibesiyim.

Türkü söyler her gün, kanepemin yatağıma özlem duyduğum ve popomu acıtan yanıyla günaydın'ı nefretle dişlerim. Gülümseyerek ve neşeyle uyanmak nedir; bilmem.

Saati kırdım, bu aralar her şey kırık. Telefonum, bilgisayarım, enstrümanım, kalbim, ruhum, sadaka veren yaşamak bile kırık.

Neyse, üşütüp gecenin canını; canım tatlıdır bahanesiyle mesuliyetini yüklenemem. Benim de canım tatlı. Profiterollü hizmet sunuyor, krem şantili yaş pastanın ve bol çikolatalı kekin varyasyonlarından ruhumun karışımını hazırlıyor. Onun kıymetini biliyor musunuz?

Hep bir gürültü, hep bir eleştiri hep bir patırtı. Kalbime baksanız ama görmek istemezsiniz, çocuk kalbi azat yolunda şikayet edilmiş ve kanadını kırmışlar, sebebi sizsiniz. Sayın seyirlenmeyici hep eleştiriciler...

Günlük yoksulluğumda kendime doyamıyorum, bir de sizin vermediklerinizin tıka basalığında polis imdat mı diyeceğim? Şükür ki aydım. Gönüllü hizmet etmeyeceğim.

Tezahürat istemez, kalbime bir şans daha vereceğim.

04 Aralık 2020 2-3 dakika 464 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar