Sıdıka Platin 2. Yazı

Sıdıka Platin hakkındaki ilk yazımı, kocası tarafında öldüresiye dövülüp,üstüne üstlük bir de kulağı kesildikten ve iki ay kadın sığınma evinde kaldıktan sonra, hakimler tarafından birbuçuk yıl hahkumiyet almasına rağmen, iyi halden dolayı salıverilen kocasına teslim edildiği zaman yazmıştım.

Yazımda Sıdıka'nın kocası olacak yaratığın, zavallı kadının potansiyel katili olabileceğini, kararı veren erkek hakimlerin, ne kadar yalnış yaptıklarını dile getirmiştim.

Dediğim oldu. Keşke yanılsaydım. Sıdıka'nın ruhunun çirkinliği bakışlarına yansımış canavar kocası, sekiz ay sonra kadıncağızı yine öldüresiye dövdü. Sıdıka komada, bilinci kapalı, ölüme çok yakın.

Şimdi, en azından muhtemelen çocukluğunda kendisi de şiddet görmüş kocasına psikolojik tedavi yaptırmadan, Sıdıka'yı teslim edenlerin vicdanı sızlamayacak mı?

Ya,! Sıdıka ölürse, "perşembenin gelişini, çarşambadan göremeyen " yetkililer onun güzel gözlü erkek çocuklarına bunun hesabını nasıl verecekler?

Avrupa Birliğine girmeğe çalıştığımız bugünlerde, kadınlarına, çocuklarına sahip çıkamayan ülkemizin durumu bu mu olmalı?

Sosyal devlet nerede

19 Temmuz 2010 1-2 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar