Şikayet

İşte itirafıdır dilimin dinleyin!
Kimseye yok hesabım, boynum kıldan ince vicdanıma. Siz çöreklenedurun günahkâr mezarlara. Ben yaşam suyunu yüreğimden içeceğim. Korkmayın hortlamaz etsiz kemikler, gömün kendinizi karanlığa. Nedensiz ağrılara gark olmuşsa ruhum vebalini siz çekin.
Sabahı yokmuş kıyamet gecelerinin. Yeraltı, yerüstü titrermiş acıdan, zaman tüketir sabrını, can hesabı yapmadan çeker alırmış toprağın bağrına.

Tarih öncesi yaratıkların masumiyetini yükleyin boynunuza. Onlar bile vahşi yaşamda kuralınca doydular, siz doymadınız bir türlü kan içmeye. Tükürün şimdi içinizdeki zehri. Dağlar yürümedi mi üzerinize hala. Deprem korkularında titrerken aciz bedeniniz, ne çabuk unuttunuz ramak kalmıştı sizinde girmenize kara toprağa.

Kara keselerinizin para hesabına uymuştu diktiğiniz binalar. Çaldınız üç kuruşluk dünya malına tamahla düşünmediniz kaç cana mezar olur, harcına hırs kattığınız kat katlarınız.
Kum gibi dağıldı mı tutmadı mı temeli, nefsinizin çimentosu az mı geldi, hilekâr hesaplarınız çöktü mü şu damların altında?

Keşkesiz olsaydı yüreğiniz, bir parça insanlık kalsaydı içinizde, hatırlasaydınız fani olduğunuzu, bu kadar zalimce gelmezdi binlerce can almaya ölüm.
Güller boyun bükmez gözler acıya ağlamaz böylesine inlemezdi hatırladıkça gönlüm.
Kaç can yok oldu, kaç can ağladı, sizin diri diri gömdüğünüz mezarlarda?

Orda kimse yok muydu, kimse duymadı mı o canhıraş feryatları kimsenin gücü yetmedi mi karanlığa? Sakın tabiatı suçlamayın, yerin, göğün, denizlerin günahı yok. Rabbin nizamınca yaratıldı dünya siz bozduysanız dengeyi, siz yaktıysanız ağaçları ormanları, şimdi ne yüzle arıyorsunuz suçunuza ortak? Böyle azap içinde haktır size yaşamak.

Ey gece ve gündüzün kâinatın yaratıcısı! Adına and olsun ki şikâyetçiyim yüreği hırsla dolu zalim kullarından. Onlar emrine uymadı, onlar can aldı, onlar harama tamahla kan döktüler. Onlar tüyü bitmedik yetimlerin yaşanmamış ömürlerine paha biçtiler.
Çürük damların çatısında baykuşlar öttü ise, yıkılmış yuvaların temelinde nefesler kesildiyse, beton yığınlarının altında soluksuz ölümü bekleyenler hırsa kurban edildiyse suçlusu bu iblislerdir. Şikâyetçiyim Yarab her kim ve ne sebeple cana kıyıyorsa her kim dünyamı yok ediyor para için yürekleri paralıyorsa onlara amellerince ağırlık ver ve cennetini nasip etme!


20 MAYIS / 2012 YALOVA

05 Şubat 2013 2-3 dakika 27 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 11 yıl önce

    Keşkesiz olsaydı yüreğiniz, bir parça insanlık kalsaydı içinizde, hatırlasaydınız fani olduğunuzu, bu kadar zalimce gelmezdi binlerce can almaya ölüm.

    yüreğinize sağlık...