Şikayetname

Herkes beraatini isterken ben bu yıl da şikayetname ile bitireceğim kulluğumu Rabbim! Duydum ki beni sana şikayet edenler varmış. Doğrusu ben de kendimi sana şikayet ediyorum. Ben ki sürekli klavyesi bozulan telefonuna bile hükmü geçmeyenim. Ben ki kendini anlatmak gölünde damlasız, ifadesiz, rahmet yağmurlarını bekleyenim. Yedi metre kar, günlerce yağmur isteyenim. Belki istemeyi bile bilmeyenim. Yedi katlı göğün altıyla çarpılmış yedi yıl yedi gün yedi gecesinin belki biraz daha fazlasının bekçisiyim.


Bir kuş muyum yoksa böcek miyim diye düşünmeyi bile bilmezken beni yaratıp bir de yüz verdin, yüzümü sen seçtin Rabbim! Sonra beni bana hediye ettin. Beni kendime emanet ettin. İnsan en çok kendine hediyedir belki. Hediye kutumda ne var ne yok diye yoklama yapmadan her sabah yürüyüşünde iyi ki diyorum Rabbim! İyi ki sevdin de yarattın. Hediyeye hediye yakışır. Ve benim kendimden b/aşka hediye edecek hiçbir şeyim yok. Kendimi taşımaya gücüm yoktu. Ta ki adını söyleyinceye kadar. Kendimi sevmeye vaktim yoktu, aynada seninle söyleşinceye kadar. "Ne kadar güzelsin" Dedim kendi kendime. En güzele emanetsin. Kalbime iyi bak Rabbim! Kalbim evin olana değin. 

Komşuluğunu ver bize. Bir çay koy geliyoruz diyecek kadar. Sohbetini ver bize. Bir bardak çayın sıcaklığında ne üşüyelim ne de yanalım. Şefkatini ver bize. Yeniden bismillah Rabbim! Usanmak yok, yorulmak yok...Geçmişe estağfurullah yeni güne Bismillah. #beraat #beraet #karne #bismillah #estağfurullah

07 Mart 2023 1-2 dakika 242 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar