sırdaş sokaklar

şehre yaklaşıyordu otobüs . uzun zaman sonra, uzun zaman yaşadığı şehre kavuşacaktı .yanındaki
yol arkadaşının bir kaç sorusuna yanıt verememişti çünkü geçmişe çekmişti düşüncelerini bir kaç dakikalığına geçmişteydi . bu şehir özeldi onun için , gençliği dolaşmıştı bu şehrin sokaklarında .
sarhoşluğuna şahit olmuştu sokaklar , kız arkadaşlarına şahit olmuştu bir tek sokaklardan gizleyememişti buluşmalarını ve davalarına şahit olmuştu sokaklar kavgasız ama sonuna kadar davalarına.

otobüs gara girdiğinde biraz heyecanlıydı birazda kimsesiz . ilk onu sokaklar karşıyacaktı , şırdaş sokaklar.

evine yaklaşıyordu artık değişmişti bu civarlar . ağaçlar büyümüştü kendi gibi . şehirse onca insanın ağırlığında terliyor gibiydi buhranlıydı yani . biraz parkta oturmak eve girmeden bir sigara içmek istedi .
sanki uzun zaman yaşadığı şehirde bir yabancıydı artık .

etrafa bakındı kalabalıktı çok , çok hızlıydı zaman burda . bu şehir kendisiyle getirdiği yaşadığı şehir değildi artık . sokaklarda tanımamıştı zaten onu , sanki artık onun sırlarına ihtiyaçları yoktu sokakların . içindeki şehir tutkusu yerini geldiği yere geri dönme isteğine dem vurmuştu o da öyle yapacaktı alışamazdı bu hızlı yaşama çünkü hazır değildi zamanla yarışmaya .

26 Ağustos 2009 1-2 dakika 9 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 13 yıl önce

    Yüreklerin Değişen çevreyle çatışmasını anlatan bir yazıydı ve değişen çevreyi "sokak" ya da "şehir" olarak somutlaştırmışsın bu güzel (: .Yüklenen anlam açısından çok beğendim ..Dilbilgisi açısından eleştirmek istemiyorum.. Tabi bu yazdıklarım ne haddime ki. Ben gördüğümü beğendiğimi satırlara döküyorum..🤐 Yanlış düşündüğüm belirttiğim bişey olursa ki affola..

    GErçek anlamda hoş bir yazı...

    düşsel kurguların oyunu gibi...

    ama asıl oyunu satırlar düşünüdürerek enjekte ediyor bize 👑 TEBRİK EDERİM...