Siyah Mutluluk - 3

Dr.Frager'ın mesleğiydi insanları anlamak..Eğer hastalıklar ilerlemişse en iyi edecek ilacı yazmak..Ama hep düşündürürdü insanların hastalıkları Dr. Frager'ı ve geçmişte yaşadıkları hastalarına daha da yakınlaştırırdı onu..Çok iyi biliyordu doktor, herkesin belli dönemlerde hasta olabileceğini..Ve insan isterse eğer, her hastalığından iyileşebileceğini..Onun görevi sadece uykuda olanları uyandırmaktı..Bilinçlerini açmalarına yardımcı olup, hastalarıyla birlikte yol almaktı..

Sırasıyla kabul etti Dr. Frager hastalarını..Onlara ilaçlar yazdı birbirinden farklı..İyileşmeleri için ilk gülücüğü o fırlattı hastalarının yüzüne..İlk ışığı o saçtı muayenehanesinde..İyi olacak hastanın ayağına doktor gelirmiş ya, aynı öyle olurdu onun hastalarıyla yakınlığı..Ve birden olmasa da merhale katettirirdi hastalarına onun azmi..Bazen yılları alırdı iyileşme süreçleri bazen anında iyi hissederdi hastalar kendini..Bilinç açılırdı çünkü ve kaybolan zamanların telafisi olurdu hayata yeniden dönüş..
Son hastayla birlikte yeniden kapıda göründü Canan..

-Doktor Frager!..Yeniden çay demlememi ister misiniz?..
-Olabilir Canan..Sağol..O zaman dur ben de bir şeyler alayım karşıdan çayın yanına..
-Yo yo!..Ben alırım Dr.Frager!..Zahmet etmeyin siz..Sadece ne istediğinizi söyleyin
-Canan ben şekerim biliyorsun, şekeri severim en çok da..Kadayıfa hayır diyemem mesela biliyorsun..
-Dr Frager!..Hastalarınıza söylediğiniz listeleri siz de uygulamak zorunda kalacaksınız böyle giderse..
-Canan biliyorsun çayıma şeker atmıyorum ben..Ona say lütfen..:)
-İşte gidiyorum Dr. Frager!..Yine kandırdınız beni ya hadi neyse..

Dr. Frager hafifçe gülümsedi Canan'ın ardından..Ve büyük bir dikkatle bir mektup seçti, mektup kutusunun içinden..Çok yorulmuştu ama şimdi onu yormayacak umut dolu bir mektup okumayı hayal ediyordu içten içe..Hatta terapi olmasını umuyordu okuyacağı mektubun kendisine..Her insan kadar onun da iyi haberlere ihtiyacı vardı..Ve insanların dertlerine ortak oldukça, kendisini daha çok anlayıp tanımaya da..
...

Pembe zarfa konulmuş orta kalınlıkta bir mektuptu bu..Çok öncelerden okumuş gibi tanıdık geldi mektup Dr.Frager'a..Yan tarafından incitmeden açtı mektubu..Ve bir fincan çay eşliğinde okumaya başladı içinde yazanları..Her mektubun bir rumuzu olurdu muhakkak..Kimse Dr. Frager'dan başkasının kendisini ismiyle bilmesini istemiyordu..Yazan Karagüldü..

Sevgili Dr. Frager!

Öncelikle merhaba..Sizi çok tanımasam da çok öncelerden tanıyormuş gibiyim..Hastalarınıza gösterdiğiniz ihtimam dikkatlerden kaçmıyor..Sizi uzaktan takip ettim uzun bir zaman..Ve yazmaya karar verdim milyonların içinden..Belki bu mektup elinize geçtiğinde epey bir zaman geçmiş olacak belki mevsimler ruhen kıştan yaza dönecek ama ben yazayım istedim..Dergilerde, makalelerde isminizi ve güzel yazılarınızı okuduktan sonra deliliğimi tescil mahiyetinde kendimi s/aklamak istedim bir nevi, beni anlayacağım bir yürekte..Bu yüzden kusurum olursa affola doktorum şimdiden..

Ve böyle sürüp gidiyordu, birbirine benzeyen, ama diğer mektuplardan farklı bir üslup kullanılarak yazılmış mektup..Dr. Frager, henüz konuya vakıf olamamıştı ama satırlar içindeki gizemde kaybolmuştu şimdiden..Bir şeyler tak tak diye vurur gibi heyecanlandırıyordu doktoru her satırda..Ve sonuca ulaşmak istiyordu doktor bir an önce..

Bu ne bir akıllının, ne de bir delinin yazdığı mektup dedi Dr. Frager içinden..Ve Canan'ın içeri girmesiyle doğruldu yüreğinin sürüklendiği yerden..Ne acıklı bir mektup bu, dedi sadece.Ve hepsini okuyamadan çantasına attı mektubu evde okumak üzere..

-Canan sağol geldiğin için çıkış saati çoktan gelmiş..Tatlı dokunmazsa bugünü de atlattık demektir..Sunny de özlemiştir beni, yollarımı gözlüyordur şimdi..Ben çıkayım..Anahtarı sen al yine..Arayınca gelirsin önden..
-Peki Dr. Frager..Görüşmek üzere bir dahaki muayene gününde o zaman..Bu arada ben de yardım edeyim mektupları arabanıza taşımaya..
-Tamam sağol Canan..Sen de olmasan bu işler nasıl olacak bilmiyorum..İyi ki almışım seni yanıma..
-Teşekkürler Doktor..Asıl ben..Siz olmasanız ne yapardım bilmiyorum..Hayatı yeniden okumayı öğrettiniz bana, bir usta çırak gibi..
Ne güzel düşünüyorsun Canan..Bilmukabele..Evde bir kaç gün mektuplarla uğraşırım tahminen..Bir şey olunca arasın tamam mı?..
-Tamam Dr. Frager!..Güle güle..:)

Ve Dr Frager içini delen sevgi ve paylaşım dolu mektubun satırlarını düşünerek yola koyuldu..Arabasını dikkatli sürmesine rağmen, içinde müthiş bir acelecilik duygusu hakimdi..Bir an önce eve dönmek, Sunny'nin yemeğini verip odasına çekilmek istiyordu..Yüreği parçalanmış bir hastanın, sağlam ve dimdik satırları yolunu çiziyordu doktorun..Ve duyun sesimi!.. Diyen çığlıklarına ses oluyordu her adım..Nihayet arabasından indi Dr. Frager..Ve havlayarak yanına gelen Sunny ile beraber eve doğru ilerledi..Çok yorgundu ama yeni bir şey bulmuş gibi mutluydu..Yardım edeceği bir insan daha bulmanın sevinciyle dingin hissediyordu kendisini işte yine..

"Yaşamak bu olmalı dedi Dr.Frager Sunny'i severken..Başkalarına yardım etmek en güzel şey olmalı hayat devam ederken"..

08 Ocak 2012 4-5 dakika 243 denemesi var.
Yorumlar