Siyaset Ve Siyaset Ahlakı

-Bin selam olsun siyasetimizde iz bırakanlara... 1-



....Ülkemizde son yıllarda siyaset ve siyaset ahlakı tüm etik değerleri ile hızla yıpratılmakta, dahası ayaklar altına alınmaktadır. Siyaset ve siyaset adamlığı gün geçtikçe daha da kan kaybetmekte olup; ilkelerinden / amaç ve ülküsünden saptırılmış, dolayısı ile karşımıza artık yabancı olmadığımız şahsi çekişmelerin, kişisel egoların ön planda görülebildiği, çatışmalar arenası diyebileceğimiz bir tablo çıkmıştır.
....Günümüzde yaşadığımız siyasetten ve de siyasetçiden hiçbir şey anlamıyorum. Bu siyaset ve siyasetçilerin ne bana, ne de topluma herhangi bir katkısı olmadığı gibi, bundan sonra da olacağını sanmıyorum.
....Kürsü tepeleri küfür, hakaret, şantaj, saldırı ve de birbiri aleyhine durmaksızın gelir elde ettikleri tazminat talepleri ile gündeme gelen siyasetçilerin gülünç düştükleri mekân olmuştur. Aç ve yoksul, her konuda çifte standart yaşayan bir ülkenin kaderini belirleyenlerden beklenen çaba ne yazık ki hala ufukta görülmemektedir.
....TÜİK'in 2009 yılı son değerlendirmelerine göre, 339 bin kişi sadece gıda harcamalarını içeren açlık sınırının da altında yaşıyor.12 milyon 751 bin kişi yaklaşık nüfusun % 20 si. Gıda ve gıda dışı harcamaları içeren 'YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR.' 2008 yılına oranla bile hızla yoksullaşıyoruz. Makarna, kömür, yeşil kart ile de buraya kadarmış.
....TÜİK'e göre yine 4 kişilik hanenin aylık açlık sınırı 287 lira, aylık yoksulluk sınır ise 825 lira. Türkiye'de tam 818.000 kişi yoksulluk sınırının altında yaşıyor bu rakam bir önceki yıla göre %6,85 artmış durumda.Buna ve de ele alacağımız diğer bir çok hazin konuya rağmen siyaset ve siyaset ahlakı yerlerde sürünmektedir.
--Bu yazmakla asla tükenmeyecek bir konu ama ben geçmişinden haz ve feyiz aldığım, birkaç siyaset ve devlet adamının adını anarak bir sonraki sayfaya devam edeceğim.
-Ulusa, siyasilere, muhalefet partilerine, bürokrasiye sesleniş ve muhatabiyet nezaketleri ile akıllardan asla silinmeyecekler...
--Son yüzyılın dünya lideri / Gazi Mustafa Kemal Paşa sana sonsuz şükranlar.
--Lozan'a ve tarihimize adını altın harflerle yazdırmış Milli Şef / İsmet İnönü.
--Gönüllerimizin ebedi mihmanı bu halkı en içten kucaklayan ve en değerli yatırımlara imza atan / Çoban Sülü
--Kıbrıs'ın, ulusların ve yüreklerin barış fatihi sevgili / Kara Oğlan
--Örf, adet, anane ve Türk Birliğinin bütünselliğinin büyük Mimarı / BAŞBUĞ....
Bin selam olsun siyasetimizde iz bırakanlara ...

Devam edecek.

25 Mayıs 2011 2-3 dakika 18 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (10)
  • 13 yıl önce

    Günümüz siyaset anlayışı tamamiyle etik değerini yitirmiş,ahlaki değerlerden yoksunlaştırılmış ağırlıklı edep dışı söylemlerden oluşan yapıya büründürülmüştür.

    TÜİK'in verilerine gelincede bu veriler bile ülkemizin gerçeklerini yansıtmamaktadır.Asıl açlık ve yoksulluk sınırları TÜİK verilerinin fazlasıyla üzerindedir.

    Önceki dönemlerde yönetimde bulunanlar ülkemize en azından birer çivi çakarken günümüz yönetiminde bulunanlar ülkemize bir çivi çakmadıkları gibi daha önceden çakılan çivileride sökmüşlerdir.

    Emeğine yüreğine sağlık,

    saygılarımla

  • 13 yıl önce

    ..inanın muradını anlayamadım bu makale gibi yazının çünkü taraf değildi güncelden yana..teslimiyetçilik vardı sinmişti zaman tüneline şikayet ettiği şeyleri övüyordu farkındamıydı.?..istatistiklere bakıyordu gördüğü duyduğu içinde yaşadığı varlıkların analizi çok kolaydı aslında..ölmüşlere medet çöküntüdür umut lazımdır fakire... teşekkürler atiye hanım..emeğe..

  • 13 yıl önce

    ..ve son olarak; savunulacak yanıt verilecektir buradan muhtemelen yazar tarafından..evet 'savunma hakkı kutsal'dır insanlık ve evrensel hukuk böyle der fakat o ''astığınız'' adama savunma hakkı tanımadınız..yine ve üstelik bugün ''27 mayıs anayasa ve inkilâp bayramı''..nerede ahlâk.?..inanın beni şu an görseniz yüzüm kızardı utandım...

  • 13 yıl önce

    Sayın Örnek bu bir yazı iziisine giriş. Elbette hataları olsa da iz bırakan siyasiler bunlar ve en çokta tabii ki rahmetli Menderes var sayfalarda ... gelecek günler de okuyabilirsiniz.Menderes'i oğullarından çok araştırıp suçsuzluğuna kanaat etmiş bir yazarım.Menderes sonrası akıl almaz hatallar yapanlar elini kolunu sallayarak safa sürerken Menderes,Polatkan,Zorlu ve diğer 19 kişi neden asıldı ve neden öncelikle bu vahim utanç hala temizlnemedi ülkeden.

  • 13 yıl önce

    ..teşekkür ederim yanıtınıza bilgilendirmenize..sözlerim eleştirim kesinlikle size değildi atiye hanım bu ülkede ezenlerin dahi masum olduğunu biliyorum..hatrıma gelen celal bayar'ın bir sözü var..90 yaşın ortalarıydı sanırım soru üzerine tv de ''tabii ittihatçıyım bu milletin yüzde yüze yakını ittihatçıdır'' demişti..yani halk fırkası menşeli bir yapıdır bu..t.c nin özü..yasakçı, bana yaptığınız gibi sansürcü ve inkarcı ki öyle olmak zorunda..tabuları,kırmızı çizgileri,derin yapılanmasıyla ittihatçı cennetidir herkes gönüllü devlet ajanıdır yani herşey milli dir son darbe yapılan parti de milli görüşçüydü biliyorsunuz..neyse demokrat olmak kadar zor hiçbir şey yoktur dünya üzerinde altı ok ta da demokrasi yok nasıl olsa..neyse..lütfen tüm yorumlarımı siliniz kim hallediyorsa sansür kısmını lütfen silsin..