Siyasi Partilerden Hesap Sor

22015 Türkiye 25. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçilmesi için yapılacak genel seçimlerdir.

---- Bu genel seçimde Çalışanlardan, Emeklilerden işsizlerden ev hanımlarından gençlerden, Memurdan, Köylüden Oy İsteyecek olan siyasi partiler, Mutlaka ve mutlaka ey vatandaş bu güne kadar ülke menfaatine ve çıkarına neler yaptıklarının hesabını vermelidir.
---- Bunu Öğrenmek ve bunun hesabını sormak senin en doğal Hakkındır, Sorumlu ve Bilinçli Vatandaş olarak.
---- Sen bu vatanın sahibisin sen mutlak temsilcisin,sen çocuğunun geleceğini düşünmek zorundasın ülke menfaatlerinin dikkate alınmadığını gördüğün an siyasi partilerden hesap sorma hakkına sahipsin. --- Sayın Küçük esnaf ve sanatkarlar ve köylü kardeşlerim sizler ürete biliyor-musunuz yoksa başkalarının üretiğini mi tüketiyorsunuz, sizlerde sesiz kalmayıp sizlerin oyları ile sizleri yönetmeye talip olan siyasi partilerden hesap sorma hakkına sahipsiniz.

--- Sayın Vatandaş Sizler Örgütlü bir şekilde birlik beraberlik içerisinde demokratik yollardan hesap sorarsanız iktidarı muhalefet,Muhalefet-ide, İktidar yapma gücüne sahipsiniz yani sizin gücünüzün üzerinde güç yoktur sizler her siyasi alanda ve her partinin üstündesiniz.

--- Ne yazık ki son zamanlarda pervasızca yapılan zamlar ve girdi maliyetlerinin artmasıyla beraber , Köylü mazot alamayıp tarlasını işleyemez hale gelmiştir, Türkiye tarihinde ilk defa dışarıdan saman ithal eder olmuştur,Et fiyatları yerli üretimin yok edilmesiyle beraber tavan yapmıştır, İşte bunun hesabını sormakta sana düşüyor sayın, Çiftçi kardeşim. Sen İstersen Tüm Siyesi partilere hesap sora bilirsin bu bilincini yitirme.

-- Ne acıdır ki Ülkemizde işçilerin ve sendikaların durumunda içler acısıdır, Senin elinden sendikal hakkını alanlar seni modern köle yapmışlardır. Sayın İşçi kardeşim, Seni Taşeronların insafına bırakan ve seni her türlü sosyal haklardan mahrum bırakanlar eş dost paravan şirketlerinde seni orta cağın köle düzeninde çalıştırıp emeğini birilerine peşkeş çekmektedirler, seni 12 ? 14 saat çalıştırıp sana yalınız asgari ücretin bir puan üstünde para verenler ve seni buna aylık görenler senin emeğin sayesinde kendileri ve yandaş ve paravan şirketleri zengin olmaktadırlar. Senin Emekliliğini dahi gasp edenler kendi çocuklarının çıkarları söz konusu olunca senden aldıkları demokratik yetkiyi senin için kullanmayanlar kendi .çocukları için sonuna kadar kullanır olmuşlardır . Bunun Hesabını Ancak Yine Sen sorarsın, Nasıl Olacak deme Dersini İyi Çalış ve sandıkta Hesabını sor.

-- Sana ve Gelecek nesline ve dahi ülkene yapılan bu haksızlığa dur demek ve herkes için eşit haklar ve eşit demokrasi ve eşit adaleti sağlamak için ,Sen , Ben ve herkes tüm üretenler İşçisi Köylüsü Kentlisi Emeklisi Ev Hanımı Öğrencisi Memuru velhasıl,Tüm Türk vatandaşı Milli birlik ve duruş içerisinde Tüm siyasi partilerden hesap sormalıdır bu güç Sende vardır Ey sevgili Türk Milleti.

-- Anayasamızda belirtilen İnsan Haklarına ve İnsanlara saygılı Demokratik , Laik Sosyal Hukuk devletinin tüm insanlara eşit bir yurttaş olarak baktığını sakın unutma, bu bakışın faaliyete tekrar geçe bilmesi için bilinçli ve Milli bir duruşa ihtiyacımız vardır. Devletin ve siyasi iktidarların sana hizmet için olduklarını sakın unutma.

---- Son yıllarda ne yazık ki ülkemizde vatanın bölünmez bütünlüğüne ve laikliğe yönelik saldırılar artmıştır. Bölücü örgütler ve laiklik ve Cumhuriyet düşmanları da, Atatürk'e ve onun sana emanet ettiği, Cumhuriyete ve Türklüğe saldırılar artmıştır, Bunun neden olduğu siyasi partilerden etkili bir şekilde hesap sormak senin hakkındır.

--- Özelleştirme, taşeronlaştırma, yaygın işten çıkarmalar, yerli ve yabancı kaçak işçi çalıştırmalar ve evlere iş verme ve fason üretim, iş-yerlerinin sendikasızlaştırmak amacıyla küçültülmesi gibi uygulamalara karşı başarılı bir mücadeleyi hayata geçire bilirsin. İşçi ve Emekçi kardeşim Senin Emeklilik hakkını dahi elinden almak isteyenlere hesap sormak senin hakkındır. Seni köle pazarında satmak isteyen siyasi yapıya ve onun destekçilerine anacak sen dur dersin.Özel İşçi İstihdam bürolarıyla senin alınıp satılan bir metaya benzeten yada öyle göstermek isteyenlere hesabını sor.

--- Türkiye ve İşçi Sınıfı Emekçiler ve Üretenler Tek parti iktidarının bazı sorunları çözeceğini sanmışlardır ama tam tersine,bir hal almıştır gelişmeler.Kıdem tazminatına göz diken siyasi iktidar, Emeklilik yaşını yükselterek senin emeklilik hakkına ipotek koymuştur, Şimdide özel sigorta sistemi adı altında seni SSK,nın dışına atmak istiyor seni yeni bir soygunun içerinse atıyor, senide geçim ve seçim sevdasıyla oyalayıp kendileri ve yandaşları zengin olurken sen her geçen gün biraz daha kaybetmeye mahkum edildin. Seni bu duruma düşüren siyasi iktidardan ancak sen hesap sorarsın. Yapılan Bayındırlık hizmetlerini sana bir nimetmiş gibi gösterip senin çocuğunu işsiz bırakandan hesabını sor.
--- Devlet kuruluşlarını ?'Öldüm'' Fiyatına satan bu siyasi iktidar Yatırımları durdurmuştur özel sektör dahi üretime dönük bir yatırım yapmamaktadır sadece alıp satmaya dönük, Tüccar zihniyetiyle Avrupa'nım üretiği malları satar olmuşlardır buda seni vahşi bir tüketici yapmıştır. Üretimin olmadığı yerde İşsizlik hat safhadadır, Kazanan senin seçtiğin insanlar ve onların ortaklarıdır bunlardan hesap sormak ta sana düşer, Hesabını Sor.

---- Hüküm-et ve İktidar Partisi kendi İcraatlarından sorumludur.
--- Fakat Muhalefet Partileri de Halkımızın yaşadığı sıkıntılardan ve ülkede yaşanan tüm olumsuz gelişmelerden sorumludur. Muhalefetin , Sorumluluğu, Hüküm-etin İcraatlarını desteklemesi, alternatif politikalar politikalar üreterek ve yasa tasarıları sunarak İktidarı ve Hüküm-eti yönlendirmek durumundadır.

--- Bizden oy İsteyen tüm siyasi partiler, bu açılardan yaptıklarıyla ve programlarıyla sorgulanmalıdır. Her siyasi parti toplantısı ve mitingleri ne kadar gerçekçi olduğu tartışılan sözlerin verildiği yerler olmaktan çıkartılarak siyasi partilerin tümü bu halka hesap vermek zorundadır. Bunun Hesabını Sen soracaksın. Sen Vatandaşsın, Bu Ülke Senin,Sana Emanettir Gelecek Nesline Bırakman İçin Sana Emanet edildi. Siyasi Partilerden Hesap sor.

-- Saygıdeğer Vatandaş!

-- Ülkemizin hali ortada Tüm Çalışanların , Emeklinin, İşsizlerin, Esnafın- Sanatkarın, Köylünün , Tüccarın velhasıl gelecek neslinin dahi geleceği senin elinde, Yapılacak seçimde Bilinçli ve Bilgili bir şekilde oyunu kullanılır-san, vatan topraklarını satana değilde senin değerine değer katana evet dersen ki gelecek neslin için demelisin.
---- Siyasi tercihini Kendi Çıkarların ve Vatanının Çıkarları doğrultusunda yap. Hatır gönül demeden Eş dost ve Akraba Çıkarlarını gözetmeden Vatanın Milletin ve Dahi gelecek nesiller-iyin Çıkarlarını düşünerek, Yapmalısın ve Bu Mücadeleni vatan ve Millet yolunda Olanlarla omuz omuza yürüyerek ulaşılacak bir varış yeri olduğunun bilincinde olmalısın.Bundan başka vatan yok senin için.

--- Bu olayları görüp hesap sormazsak daha vahim olaylar ve sorunlarla karşı karşıya kalacağız günler git gide dahada vahim bir hal alıyor. Bir Sahte Çözümle ve Çözülmeyle başlayan yıkım süreci acımasız bir şekilde devam ediyor, yeni çıka, Torba Kanunlarla ve yasalarla,Vatanın Bir Bölgesinde Özerklik feryatları yükseliyor, Bunu da Büyük şehir adı altında yerinden yönetim diye söyleyerek bizlere sunan siyasi iktidar senin adına sana sormadan senin malını birilerinin istekleri doğrultusunda vermekle meşguldür. Ancak Buna Sen Dur Diye Bilirsin. Bilinçli ve Bilgili Olarak Siyasi Partilerden hesap Sormak Şartıyla durdura bilirsin.

-- Eğer Bunların Hesabını sormazsak gelecek nesillere verecek ve bırakacak, Borçtan ve Satılmış Vatan Topraklarından başka bir şey kalmayacak demektir, Birde gelecek nesillere, Göz yaşı ve Üzüntü keder vatanı kurtarmak için vermeleri ve yapmaları gereken mücadele bırakmış oluruz. Benim Oyum Ne İşe yarar ki vatanı benim oyumu mu kurtaracak diye düşünme. Sen kendini yok sayarsan başkaları seni ezer ve üzerinden geçer.

--- Gelecek nesillerin ve soyuyun kaderi senin vereceğin bir oyda, kaderini kendin tayin edersin. Bu seçimde vatanın ve Milletin ,Gelecek nesillerin çıkarlarını düşünerek bunun hesabını sor ve sorgula. Bunun ölçüsü-de vatanın ve Milletin Çıkarları olsun.

---- Buna göre, asgari ücret yeni yılın ilk 6 ayında net 846 lira, ikinci 6 ayında ise net 891 lira olurken, mevcutta yaklaşık 803 lira olan asgari ücrete 43 lira zam yapıldı.

---- Sevgili vatandaş Sen yada Eşin Çocuğun, Asgari ücretle çalışan herkimse eline geçen 891- lirayla geçinmek zorunda kalırken, senin oy verip iktidar yaptığın siyasi partilerin ve baş bakanların çocuklarının geliri senin ve Tüm aileyin ömrü boyunca kazanamayacağı bir paradır, seni buna mahkum edenlerden hesabını sormalısın.

---- Sandıkta. Ey Emekli vatandaş Sana Zam verelim-de ülke Batsın-mı diyenlere Şunu Sormayacak mısın, Yapılan talanla, Yapılan Hırsızlıkla, Ülke Batmıyordu da Bana Yapılan Yıllık ( DÖRT) lirayla mı Ülke Batıyor diye Sormayacak mısın. Emekli vatandaş seni SSK hastanelerine mecbur eden ve senin ssk ya dahi gittiğin zaman senden fark alan, İktidara Kendileri için Ömür boyu Özel Hastanelerin ve Üniversite Hastanelerinin Serbest olduğunu sormayacak-mısın.

--- Muhalefette dahil olmak Şartıyla, Kendilerine Yapılan Zamlarda Hep Beraber El Kaldıran Millet Vekilerine Sıra Sana gelince Ortadan Yok Olmalarının Hesabını Sormayacak-mısın, Sormalısın Vatandaş tüm bunların hesabını,Sormalısın yoksa bu Siyasiler Seni yer ile yeksan ederler. Mutlaka Siyasi Partilerden Hesabını Sor.

----Asgari ücretle çalışan bir işçinin eline 851 - lira geçtiğini bilmiyor musunuz,Asgari ücret, Tespit komisyonunun yapısının demokratikleşmesi ve asgari ücretlilere insanca yaşaya bilecekleri asgari şartları sağlayacak bir ücretin taktiri için partiniz ne yaptı? Deme hakkı sende vardır sen bunu sormazsan, onlar senin hakkını çalmaya devam ederler.
---- Hakların düzelmesi için Hangi yasa tasarısını çalışan Emekçilerin lehine Meclise Sundu?
-- Emekli vatandaşın Çocuklarından yardım almadan yaşamını ve ekonomik hayatını sürü düre bilmesi için, Hangi Uygulamayı getirdiniz? Kendi Çıkarlarınız Söz konusu Olunca İktidarı Muhalefeti Birleşip İki Yılda Emeklilik Hakkınızı İvedilikle Meclisten Geçirdiniz.

--- İşsizliğin Önlenmesi ve Uluslararası Çalışma Örgütünün ana hedefleri arasında yer alan tam İstihdam oluşturulması için ne, Yaptınız. Hangi alternatifler geliştirdiniz? Taşeron İşçiler hakkında Ne Düşünüyorsunuz?.

---- Türkiye'de tüm çalışanlar, uluslar arası ve yerli tekelci sermayenin çıkarları doğrultusunda gerçekleştirilen bir özelleştirmeden büyük zarar görmektedir. Özelleştirme sendikasızlaşma ve daha fazla işsizlik ve taşerona bağımlılık demektir. Partinizin Özelleştirmeye ve kamu Mallarının talanı ve İşçilerin işsiz kalmalar konusundaki Tavrı Nedir.

--- Ey Sevgili vatandaş Biz Halkız, biz Onurlu Bir Milletiz,Sen ben İster isek Bizim Hakkımızı yiyen ve soyan İktidarı Muhalefet yaparız, İstersen Yaparsın.Unutma Tüm Siyasi Partilerden Sandıkta Hesabını Sor sor Yada Ömür boyu ağlamaya Mahkum Ol.

18 Nisan 2014 10-11 dakika 61 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (3)
  • 10 yıl önce

    Siyasi partiler toplumun ve demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi totaliter rejimlerde tek bir partiye ve adaylarına oy verirken insan demokrasilerde alternatifler çok haliyle. Ülke yönetirken yaptıkları hatalar ve yanlış işler için vatandaş olarak her zaman hesap sormalıyız hem sandıkta, hem de başka platformlarda bu yurttaşlık görevidir en başında zaten. Kutlarım...👍

  • 10 yıl önce

    --- Sayın Zeytinci ,Değerli Yorumunuza teşekkürler, Benim anlatmak istediğimde zaten yasalar karşısında ve yasal yollarla vede demokratik oluşumlarla hesap sorulmasıdır. Teşekkürler

  • 10 yıl önce

    --- Bu Deneme yazımı,dünden İncilere layık gören değerli, Şiir kolik ailesinin değerli yöneticilerine teşekkürler. --- Saygılar.