Sokak Kedisi

Yaşamını sokak çocuklarını ve gençleri (onsekiz yaşına gelen çocuklar, yetiştirme yurtlarının kapısına konuluyorlar.)topluma kazandırmaya adamış, kendisi de eski bir sokak çocuğu olan Yusuf Kulca'nın başkanı olduğu "UMUT ÇOCUKLARI DERNEĞİ" parasızlık yüzünden kapanmak üzere, aylardır yardım çığlıklarını duyurmaya çalışan derneğin, böyle giderse kapanması yakın görünüyor.
Oniki yıldan bu yana, ailesinden gördüğü şiddet, cinsel istismar, ekonomik nedenler yüzünden, kendisine sokakları mesken tutmuş, binlerce sokak çocuğuna yuva olan, dernek borçları yüzünden kapanmak üzere.
Bu çocuklar ve gençler hepimizin çocukları, onlara sahip çıkmamız, lütuf değil, görevimiz.
En az üç çocuk yapın diyen, ama, sokaklardaki çocuklara sahip çıkamayan, yetiştirme yurtlarındaki sorunları ortadan kaldırmak yerine, bu sorunları dile getirenleri eleştiren ve yurtlara gizli kamera sokma yasağı getirerek, halkın tepkisinden kaçarak, sorunları çözmek yerine, sansür uygulayan, sonra da demokrasi ve sosyal adaletten bahseden bugünkü anlayışın, bu yükü kaldırması pek olanaklı görünmüyor.
Birçok sokak çocuğunun hayatı, bu dernek sayesinde değişti. ama, derneğe yapılan yardımlar kesilince, seçenekleri azalan çocuklardan bir kısmı, yine, karanlık sokaklara, park kuytularına dönmek zorunda kaldılar.
Taciz, şiddet, uyuşturucu, organ ticareti yapan ve tetikçi arayan mafyanın tehdidini her an hissederek, yaşamaya çalışıyorlar.
Ayrıca, dilenci, çöp ve kağıt mafyasının eline düşen çocuklar, sabah erken saatlerde sokağa bırakılıp, gece yarılarına kadar çalıştırılıyor. Mafya çocukların sırtından trilyonlar kazanıyor.
Yusuf Kulca, "sokaklarda ne kadar sokak çocuğu varsa, o kadar ruhu yaralı yürek var. Sokakta olup da tacize uğramayan çocuk yok." diyor.
Bu çocukları ıslah evlerine atıp, cezalandırmak yerine, korumak ve eğitmek gerekiyor.
SOKAK KEDİSİ de "UMUT ÇOCUKLARI DERNEĞİ" nin sokakta yaşayıp, dernek sayesinde kurtulmuş çocuklarla, çıkarttığı aylık sosyal sorumluluk dergisi.
Dergi gelirlerinin yarısı çalışan çocuklara, diğer yarısı sokakta yaşayan çocuklara ayrılıyor.
Derginin imtiyaz sahipleri, sokağa itilmiş çocuklar adına, eskiden sokaklarda yaşayan, Ferhat Şahin ve Uğur Eroğlu.
Fiyatı, 3 YTL.,alabilir, abone olabilir, reklam verebilirsiniz.
Ayrıca, derneğe nasıl yardım edebileceğinizi ve derneğin eksikler listesini www.umutcocuklari.blogcu.com adresinden öğrenebilir siniz.

11 Mart 2009 2-3 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar