Sosyal İzim

Avcumda çırpınır düzü dönmüş böcek,tersten bakmalıydık bazen .Bazen tozlu ruhumuzun camlarına ?yıka beni' yazmalı,gecenin bir yarısı sarhoş halimizle sokaklarda dolanmalıydık.Dolanırdı peltek dilimize ?günah benim kime ne'.

Dünya dönerdi sokaklarda,dönerdik eve mide çalkantılarıyla.Düşünüyorum da ters dönmüşlüğümüzden çalkalanıyorduk galiba.Yoksa rakı tüm duygusal çalkantılarımıza tuzlu soda etkisiydi,başta kaldırsa da içimizdekileri, yatıştırırdı sonra.Rakı ,güzellikti...Demeye gerek yok,ayran içip ayrı düşenlerden değildik biz.Biz diyorum da bir elin iki parmağını geçmezdik.

Böcek uzun çırpınışlardan sonra uçuşuyor.Nasıl da güzel kırmızı üstünde siyah benekleri.

İnsan'sızı'm bu günlerde,özledim biz'i...Yanlış mı biliyorum diyerek tekrar bakıyorum sözlüğe.
İnsan;Memelilerde iki eli olan,iki ayağı üzerinde dolaşan,sözle anlaşan,düşünme yeteneği olan gelişmiş canlı.
Okuyunca oturma organıyla gülesi geliyor insanın(ah canı yüce şairim,anmadan olmaz seni).Bir kula,kişiliğini secdeye duranlara ne diye hitap etmeli ki o zaman .

?İnsan sosyal bir varlıktır.' dı birde.Mayası değil de sosu bozuk bu sosyalliğin.Herkese sorsan nasıl da ak kaşık,nasıl da i yi yiciler.Ondan dillerinde kimyon arkası sözleri.

İnternetin erişebilirlik durumu arttıkça,insan tanımlarına uygun olarak yeni bir alan daha açıldı,sosyal medya.Günümüzde ekran medyasının işini yapmadığı bu kadar aşikarken,hoş bir isim kulağa.

Bir sigara daha yakmalı...Bu kadar zam gelmişken bırakmalı aslında.Yeşil ay uğraşıyor bunun için malum .Vergisini veren bir vatandaş olarak,emeklerine fon(!) olsun katkımız.Bu kadar zam gelirken her şeye tasarruflu olup ?z' yi atmak isterim ?zam bakanları' için ama edebiyatıma ters,yakışmaz.Bazen tersten de bakmalı insan ...

Avcumdan uçup giden böcek hangi sosyal varlığın çevresindedir kim bilir.

Yarın yeni bir ayın ilk günü.İlkler önemlidir.Hele de mayısı toplayıp,çiğneyen,kasnağa döküp kurutan,kışa hazırlık yapanlar için.Onlar kömüre de değişmezler onurlarını.

Bir günden arda kalan izler böyleydi.Ve benim sosyal izim yazdıklarım,şimdilik...



30 Nisan-2013

30 Nisan 2013 2-3 dakika 24 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 11 yıl önce

    bu deneme çok güzeldi, çok bilinçli👍👍👍 kaleme değen yüreğiniz dert görmesin👍