Söyleyiş Yanlışı

     Bir okur; şiir kitabı almazdan önce kendisine hitap edip etmediğini bir kaç şiirini okuyarak işte bu şairin şiiri tam bana göre diyerek alır.


     Şair ise; kitabının ilk sayfasına okuru için " Keyifli Okumalar " dileğiyle adına imzalar.


     Kitap sever şiirleri kahvesini yudumlayarak okur. Okuduğu şiirler de hep ayrılık, yalnızlık, ihanet, ölüm, kader, keder, acı, terk, okudukça insanı hüzne sürükleyen, ağlatan dizeler bir hayli fazla. Kısacası anlayacağınız şairin imzalayarak " keyifli okumalar " dediği hiç bir şiirinde keyif yoktur.


     Radyo programcıları da aynı hatayı yapıyor. Arabesk müziği formatlı programında Ferdi Tayfur dinletecek ve dinleyicilerine anons da şöyle diyor...

- Değerli müzik severler, şu an sırada Ferdi Tayfur tüm ayrılanlar için söylüyor " Terk ettin Sevgilim " bu şarkı aşk acısı çekenlere, ayrılanlara armağan olsun, derdi olan ferdi dinler "keyifli dinlemeler " diyor. 


     Yahu programcı kardeşim sanki çiftetelli çalıyorsun ölüyü yerinden kaldırıp oynatacaksın da keyifli dinlemeler diyorsun.

Şarkı dinleyicileri çaresizliğe ve adeta ayrılığa davetiye çıkaracak türde be kardeşim


     Kitap imzalarken, müzik dinlerken " Keyifli okumalar, keyifli dinlemeler " cümlesinin yerine farklı ve anlamlı kelime kullanalım. Örneğin " sağlıklı dinlemeler " dileyelim mi ? Dinleyen ve okuyan sağlıklı olmalı ki dinleyebilmeli, okuyabilmeli, anlayabilmeli. Tansiyonu çıkan, romatizması yani rahatsızlığı olan kişiler okuduğundan ve dinlediğinden nasıl bir haz ve keyif alır sizce ? Alamaz. 

Yanılıyor muyum ?


     Neyse bir gafta ben yapayım şöyle...


     Çal oradan hüzünlü bir ayrılık şarkısı da gidişime sevinsin herkes kendine gelsin be dj dayı 


     Ha sen de. bir şiir yaz buram buram ayrılık koksun keyfimiz gıcır olsun be üstadım. 



08 Eylül 2023 1-2 dakika 153 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar