Sözde, Hayvansever,Özde Acımasızlar

"Güzel hayvanların kürklerini, çirkin insanlar giyer."
Havalar soğuk, pekçok yerde kar yolları kapadı. Çoğu ekranlarda da görünen politikacı, bürokrat , işadamı, üst düzey yönetici eşleri ve bazı hanım sanatçılar, (kokoşlar) vizon, astragan, tilki, leopar vb. kürklerini kasıla, kasıla giymeye başladılar.
Türk kadınının boy ortalaması, 1.60 metre ve çoğu da kilolu olduğundan, kürkleri de giyince, yusyuvarlak birşey oluyorlar. Bir yokuştan yuvarlasan, aşağıya kadar yuvarlanarak inebilirler.
Çoğu hayvan sevgisinden dem vuran, evlerinde kedi, köpek, kuş vb. hayvanlar besleyen bu insanların, yaptıklarıyla, söyledikleri, ne yazık ki birbirini tutmadığından, bir gerçeklik taşımaz, sahtedir.
Tıpkı, bazı sözleriyle hayvanseverler tarafından eleştirilen Sn. Başbakan'ın, kürsüden "gerçek hayvansever biziz" deyip, köpek maması dağıtması gibi.
Sayın, Başbakanım, eşiniz kürk giydikçe, ülkemizde, acımasız hayvan ticareti yasaklanmadıkça, hayvanat bahçeleri kapatılmadıkça, hayvanlara eziyet edenler ağır cezalar almadıkça, siz gerçek bir hayvansever olamazsınız, keşke olabilseydiniz.
Aziz peygamberimiz de, gerçek bir hayvanseverdi. Kayıtlar, kedisinin onun eteğinde uyuduğunu, develerine çok iyi davrandığını söylüyorlar. Zaten aksi düşünülebilir mi?
" Hayvanlar insanlara muhtaç ve emanettirler." diyen biri için.
Ama, bugün bazı yobaz din adamları, köpek giren eve, meleklerin girmeyeceğini bile söyleyebiliyorlar ve bu saçma sapan değersiz düşünceler, günlerce medya dünyasında tartışılabiliyor.
Bebek fokların kürkleri için, başlarına sopalarla vurularak öldürülmesine, annelerinin karnındaki kuzuların sezaryenle alınmasına, vizonların elektrikle seri halde öldürülmesine, vahşi bazı hayvanların (timsah, yılan, leopar,tilki) kürkleri için avlanıp, bazı türlerin neredeyse soylarının tükenmesine yol açan, bu kürk ticareti sona ermedikçe ve bunları satın almak için, tomarla para veren, acımasız zalimler bilinçlenip insafa gelmedikçe, insanlığın bu yüz kızartıcı, utanılacak durumu sürüp
gidecektir. Ne yazık ki.
Günümüzde kumaş sanayi öylesine ilerledi ki, gerçek gibi görünen yapay kürkler üretilebiliyor. İlle de kürk giyeceğiz diyorlarsa, buyursunlar, bu yapay kürklerden giysinler.
Yok, biz ısınmak için değil, gösteriş ve ihtişam için kürk giyiyoruz, demeye devam edeceklerse, o zaman sırtlarında, masum hayvanların kanlı cesetlerini taşımayı sürdürecekler demektir.
Böyle insanları hepimiz kınamalıyız.

05 Mart 2009 2-3 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 15 yıl önce

    Dünya'dan gelen tepkilere rağmen, Kanada'da başlayan fok avının ilk üç gününde 19.000 fok vahşice öldürülmüş. Bunlar insan olamaz.Kürkleri zarar görmesin diye başlarına sopa ile vurup öldürüyorlar.😭