Sözde Vicdani Retçilere Ve de Bedelli Askerlik İsteyenlere Duyurulur

Ey retçiler ve Bedelciler size diyorum Okuyun
---Yemen ağıtından yada türküsünden alıntı,

Kara çadır ismi tutar,
Martin tüfek pas'mı tutar?
Ağlayalım anam bacım,
Kalpsiz olan yas'mı tutar.

Yemen yolu çamurdandır,
Karavanı bakırdandır,
Zenginimiz bedel öder,
Askerimiz fakirdendir.

Tarlalarda biter kamış,
Uzar gider vermez yemiş,
Şu yemen'de şehit olan,
Biri Mehmet biri Memiş.

--İki Türk askeri, Hazır ol vaziyetinde duruyor. Biri uzun boylu diğeri kısa ikisinin de benizleri kavrulmuş ama sıcaktan ama ayazdan belli'ki ikisi'de vatan sever Ana dolu çocukları. Üstleri başları lime lime olmuş yama tutacak yer bile kalmamış.Kısa boylu olanın çıplak ayakların da çarık bile yok gururlu ve de bir o kadarda marurlar ve saygılılar haklı olarak hayata umursamaz bir şekilde bakıyorlar. Çünkü hayat onlar için, Ezanla sala arasında geçen süredir bu süre içerisinde de değer verilen ve canından üstün tutulan bazı değerlerin korunması vardır, Bunlar Namus, Ana, Bacı, evlat, ve de Vatandır ki bu hepsini bağrında barındıran ve de onları onlar yapan kutsiyetlerdir, Şunu iyi biliyorlardı O' Mekanları Cennet olsun Şehitlerin, Vatanı olmayanın ve vatanını savunamayanın izzeti ve onurunun olmayacağını bildikleri içindir ki hayata da umursamaz bakıyorlar,Onursuz ve şerefsiz bir şekilde düşmanın emri altında esir olarak yaşamaktansa Şereflice Şehadet şerbetini içmeyi tercih etmişlerdir. ALLAH mekanlarını cennet eylesin.
---Çanakkale Savaşlarında çekildiği belirtilen bu iki Şerefli Türk askerinin resimlerini görmeyenimiz hemen hemen kalmamıştır.Bu resimler bu vatanın nasıl kaznıldığının bir delilidir Çanakkalenin de geçilmez hale gelişinin bir kanıtıdır. Ben tarihçi değilim, Fakat Türk'üm Aklım erdi ereli de Türk Milliyetçisiyim. Her vatan seven Türk Milliyetçisi gibi Türk olmanın vermiş olduğu haklı gururla Türk tarihine de meraklıyım. Türkü'deki gibi Biri Mehmet'tir diğeri'de Memiş,Kim bilir belkide birisi ya'senin soyundan yada benim ne fark eder sonuçta Mehmet'tir işte,Ahmet'olsa, Kemal olsa Dursun olsa Hasan olsa ne fark eder sonuçta Benim,Senin, ve de nicelerimiz için düşmana karşı giderken,Gençliğim,Eyvah diye iç geçirip ah çekseler'de senin ve de benin özgürce yaşamamız için,Anamızın Bacımızın ifeti kirlenmesin diye canlarını seve seve feda edenlerin torunları olarak bazıları kalkıp ben ''Vicdani ''retçiyim askerlik yapmam diye meydanlardan kaçmayı yeğliyorlar ki kaçanların kaçtanesinin dedeleri bu vatan için şehit düştü billemiyorum,
-----O' Resimlerde ki asil duruş ve asalet öyle şeyler anlatıyor ki anlayanlara,Bedel ödeyerek askerden kaçanlara karşı, şunu söylüyorlar adeta,Şimdiki bedelcilerin dedelerine ve de retçilerin dedelerine, Sizler para karşılığı savunamadığınız herşeyinizi bize borçlu olacaksınız der gibiler sanki o duruşları bunu anlatıyor.
--- 1980' li yılların sonlarında 1. Özal hükümeti bedelli askerliği çıkaracağı zaman, Merhum Alparslan Türkeş sakıncalarını anlatmıştı, Bu uygulamanın toplum vicdanını nasıl yaraladığının kanıtı olarak'ta halkın türkü ve ağıtlarla tepkisini dile getirdiğinin örneği olarak ta yukarıdaki türkü yeter diyordu. Savaş yılların dan sonra anlatılan bazı hayat hikayeleriyle büyüdük orta Ana dolunun köy odalarında, atların dışkılarından arpa ve saman ayıklayıp yediklerini, çarıklarını kaynatıp kemirdiklerini yaşlı gözlerle anlatırlardı,savaş sonrası köyüne şehit olduğunun haberinin gelmesi sonucunda eşinin bir başkasıyla evlendiğini gören şerefli gazilerin çocuklarını bile kucaklamadan sesizce geriye dönüp giden şerefli meçhul askerlerin hazin ve bir o'kadarda acı veren hikayelerini anlatırlardı.

--Ey retçiler ve de bedelciler, Sizler dünküler gibi bazı değerlerinizi korumaktan aciz'de olsanız biz dövüşü ve de şehitliği yaşamaya tercih ediyoruz da deseniz ki öyle diyorsunuz, bizim için vatan matan yoktur arkadaş biz hiç bir değer için savaşmayız da deseniz ki öyle anlaşılıyor,bizler dünkü mandacıların ve himayecilerin yolundayız da deseniz ki o da öyle anlaşılıyor.Bilinsin'ki Bu Üçtarafı suyla dörtbiryanıd'a ateşle çevrili olan bu Şerefli ve bir o'kadarda Şehit kanıyla sulanmış olan aziz vatanı bu, dünyanın birtakım şehvi zevklerine değişmeyip Onu Namus bilip koruyacak, her şart ve halde savunacak evlatları dün gibi bugünde ,Mevcuttur.
----Büyük Önderin Gençliğe hitabesini Her Türk gencinin bir daha okumasını tavsiye ederim. Dünya var oldukça Türkiye Cumhuriyeti Var olacaktır. Ne mutlu Türküm diyene.

20 Kasım 2011

20 Kasım 2011 4-5 dakika 61 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 12 yıl önce

    Az önce okudugum ceza yasalari ile ilgili olan yazinizla bunu karsilastirdigimda kimin neyi istedigini kestiremedim.. Nasilki kadinin müdefasizligini göz önüne sunuyorsunuz, burda hangi yoksul halk cocugu askere gitmek ister soruyorum size? oda mudafasiz degil mi? 28 günlük silah egitimiyle daga gmnderilen yoksul halk cocuklarini daga göndeeren zihniyetlerde yine suc islemis. kim vermeli cezasini?
    Bencehalk vermeli.. Vicdani ret yasasi onaylandiginda, ilk dilekceyi vereceklerden biride benim..