Sözüm Anlayana ve de Alana

--- Hayatta en itina göstereceğin ve titizlikle dikkat edeceğin şey; seni sen yapan vede ifade eden aklının, zihin merkezini durultmak olsun!
Zihnini bulandırmamak için tam emin olmadığın konulara vede mevzulara dalıp ta aklına ve zihnine vesvese sokma zihnini de bulandırma.
Aklın ve Zihin temiz, duru ve berrak oldukça anlayışın daha netleşir.Muhatabını ne hakir gör nede çok büyütme gözünde,senden üstün veya alt tutma, seninle eşit kabul et kendinle eşit say ve onunla konuşur iken ve tartışır iken edepli tartış.

---- Şayet Muhatabının senden üstün yanı var ise, fikir tembelliğinden kurtul onu geçmeye bak.
Hem Akıl merkezlerini hemde en çok ta fikir merkezini çalıştır böylece görüş açını genişletirsin vede düşünme ve yargılama kabiliyetini de geliştirirsin .
Şayet karşındakini kendi yanına çekmek istersen o kişide yanına çekmek için bir cevher görmüş isen hırsına ve nefsine yenilmeyip karşındaki insanla ortak yanlarını bul ve onu yanına çekmenin yollarına bak.

--- Şayet fikirlerini kabul ettirmek istersen karşındaki insanın , hiç beğenilmeyecek bir düşüncesinin vede fikrinin bile beğenilecek tarafını bul ve beğenilen tarafından tut.

---Kendini daima üstün görür isen vede böyle mecburmuş gibi hissedersen insanlar senden uzaklaşır vede yalnızlaşır sın ve ne fikrini nede düşüncelerini kimseye anlatma imkanın olmaz. Beğenilmek ten ziyade beğenmek prensibin olsun. Sonra zaten seni beğenenler çoğalacaktır.

--- Sevmek niyetiyle baktığını hem sev hem de beğenirsen sevgi-bağın ve bahçen kurumaz şenlenir.
Dünya işlerini yapamayan ahiret işlerini hiç yapamaz! Dünyada seven bahtiyardır.

--- Bir konuyu araştır vede aklı erenlere sor, fikrini tashih et fakat gönlünün aklından ayrılmasına müsaade etme.
Ne sen nede seni sevmek iddiasında olan seni bağlamasın, serbest bıraksın, ki sende oda düşünme ve araştırma-zamanınız olsun
Seni sahte sevgilerle sevenin senin başına çullanmasına müsaade etme!

-- Son söz ve öz söz olarak demem şudur ki sen önce insan olduğunu unutma, Sen ne kendin haksızlık yap nede sana haksızlık yapılmasına müsaade etme, bir kez yapılan haksızlıklara boyun büker isen şayet bir daha o bükülen boynun hiç ama hiç doğrulmaz. Vatan namustur satan ise namussuzdur vatanın tahribatına göz yumma ki senden sonra gelenler senden emanet aldıkları kutsalları korusunlar sen korumazsan kim koruyacak!..

16 Haziran 2015 2-3 dakika 61 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar