Suçlu Kim

--Suçlu suçu işleyen kadar ona direk yada dolaylı göz yumanlardır ve ceza yasasını düzenleyenlerdir. İnsanlık adına diyerek suçluyu masum göstemeye çalışan sözde aydınlardır,masuma karşı acımasız ve gaddar olup zalime ve caniye karşı şefkatli gözüküp bu ülkede toplum huzurunu zedeleyen insanlardır.
--Gerek kadına gerekse de savunmasız yada toplumun diğer fertlrine karşı işlenen suçların artığı yönünde bir kannat oluşmuş durumdadır vede bundan muzdarip olan halk ise huku sisteminin kendilerine değilde zalime iltimas tanıdığı yönünde de bir önyargı oluşmuş durumdadır. Bir suçluyu Koluk güçleri polisteşkilatının kahraman görevlileri can siper hane çalışmalarıyla yakalıyorlar ama sonuç ne olujyor,Bunun aklidengesi yerinde değil serbest bırakılsın,Bu çocuktur serbest kalsın Bu sarhoştur az ceza verilsin diyerek bu tür suçluları kanunudan doğan boşluklardan dolayı serbest bırakan adliye lerde ki görülen davaların da çokluğu nedeniyle sokaklar'da serbest kalan suçluların gezinti vede tekrar suç işleme mekanlarına dönüşüyor ki hal böyle oluncada madur olanlarda bakıyorlarki bu kişiler serbest kalıyor ceza almıyorlar ben de kendi kurallarım'la bunların cezasını keseyim diyerek suca itiliyor ve alın size tekrar bir suç işleyen kişiyada kişiler.
----Bu tür önyargıları yok etmek için namuslu vatandaşı namusuzun şeerinden korumak gerekir diye düşünüyorum bu ancak ceza kanunda yapılması gereken suçluya hak ettiğ cezanın verilmesiyle olur aksi halde herkes kendi Ceza Kanunu kendisi kor ve de uygularsa ozaman bu ülke yaşanmaz hale gelirki bundanda Hepimiz zarar görürüz.

--Suça meyli olanları ya eğiterek engel olursunuz yada, işlemiş olduğu suçunun karşılığı cezayı vererek. Serbest bırakarak yada affederek değil.

17 Şubat 2012 1-2 dakika 61 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (4)
  • 12 yıl önce

    devletin görevi suça teşvik değil suçu engellemektir. Bunu hapisle yapamazsın. ama gel gör ki Tarıma, bilime önem veren bir ülkeden Diyarbekire yeni bir hapisane yapacağız denen bir ülke haline geldik. Yazınızda bir gün haksız çıkmanız dileğiyle

  • 12 yıl önce

    Kendi sucunu ört bas eden devlet ; kendi egemenligini her gecen gün halklarin beyinlerine empoze ederken, polise amerikadada ki gibi sokak oprtasinda vur emri cikartildigi dönemde, neyden bahsettiginizi kestiremedim. Ama sunu söylemek isterim; 35 İnsani hunharca katleden, 12 yasindaki cocuga 13 kursun sikan, 9 yasindaki kiz cocugunun ellerine havan mermisini birakan, sivil halklarin en mesru hakki olan eylem türlerinden birinde, genc cocuk öldürülüyor ve üzerine tekmeleniyorsa, daha bir kac gün öncesine avukatlari tarafindan fasizan söylemle savunulan, kadini karakolun icinde 5 polisin linc etmesi, vs vs vs.. daha ismi sayisiz devlet sucunun, cezasini kim ödedi? ki bugün adil yargidan hak edilen cezalar verilsin diyorsunuz, halki sokak ortasinda kursuna dizdirten sistemdir, fatmagülün sucu gibi tecavüzü ballandirarak görsel medyaya tasiyan, ki tecavüzün mesrulastigi bir ülkede, cezayi isleyen kendine ceza kesmekten acizken, kime hak edileni vere bilir..

  • --- Devrim arkadaş, 35 Kişinin Ölümünden Bahsediyor, Bu Ölümler olmasa iyi olurdu Mutlaka iyi olurdu, ama Bu Ölenler Kitap Okurken Ölmedi, Vatanın Askerine Kuşun Sıkacaklar, vatanın insanlarını korkutacaksın, Eşkıyalık yapacaklar, 19 Yaşındaki bir kızı yakacaklar vede birde ödül mü verilecekti acaba. Elbette Hak etikleri Ceza ney ise kesilecekti Dostum Bu Dünyanın Her yerinde böyledir. Bunu Unutma Sakın..

  • --- Kurtuluş Yalçın Devletin görevi suçu terfik değildir diyor elbette haklı, Tabii ki değil. -- Bende Onun İçin diyorum ki Devlet suçu önlemek için işlenen suçun karşılığı olan ceza hukuken verilirse şayet herke te bundan memnun olursa kimse kalkıp ta kendi yasasını ve yapılan ve işlenen suçun cezasını kendisi kesmez diyoruz.

    -- Etkenler ve sebepler mutlaka tartışılmalıdır..