Suçum Kız Olmakmıydı Dede

küçücüktüm daha sevgiye muhtaçtım dede. yanına gelrdim sense bana bir gülümsemeni çok görürdün. suçum kız olmakmıydı dede. her torunn farklıydı senin için bense... beni görmezdin bile. küçük bir kız çocuğuyken tek hayelim seninle el ele tutuşup bakkala gitmek seninde bana çikolata almandı.olmadı dede 15 sene boyunca bekledim yapmadın hiçbir zaman.ben serpiliyordum yıldan yıla bana kim olduğumu sorduklarında kasabada senin ismini söylüyordum öyle bir namın vardıki herkes tanıyordu. ama o adam bnm gözümde ne olduğunu kimse bilmiyordu. her gün gelirdim yanına sevgini,gülümsemeni isterdim sense asık bir surat benim gelmemi istemezdin. benim suçum ne idi dede. bana bu kadar kin.,nefret verdin. beni yolda tanımamazlıktan geldin hep. arkamda durmadın hiçbir zaman bu benim torunumdur demedin. diyemezdin çünkü ben kızdım demi dede. bana biçtiğin kine rağmen geldim yanına 3 değil 100 defa yaklaştım sana. dede yıllar önce "ileride deden hasta olup senden su istese verirmiydin?" diye sorsalardı hiç terettürsüz "evet" derdim . ama şimdi sorsalar yıllarca düşünmem lazım derim. onca senedir bana sevgi vermeyen bir adama bir bardak değil bir yudum su bile verirmiydim acaba?
NEDEN dede neden bana kin tuttun ne yaptım ben sana. nedn sokakta tanımamazlıkan geldin. başarıdan başarıya koştum hep hangi torununn böyle başarısı varki. sense beni bir kez olsun taktir etmedin. neydi sokakta bile beni tanımamazlık getiren seni. otobüslerde yanım boş olmasına rağman oturtmayan yanıma. yada sarıltmayan bana. bir tebessümünü bile çok gördün bana istemiyordusan evde gelmezdim dede. hastalandın seni kontrol altında takip ettim. gelip gelip tansiyonunu ölçtüm. sense iyileştin ama bir teşekkür bile etmedin. hala bekliyorum dede. tutup elimden götürmeni.yada arkandayım kızım demen. bunca senedir suçumu ödemişimdir herhalde. hala bana kin gidiyorsan git dede. umarım Allah'tan hastalanmadan ölürsün.sana yardım ederim diye korkuyorum çünklü. ben kız olmamın bedelini ödüyecek birşeyde yapmadım.şimdi söyle dede bana kin.nefret,sevgisizlik ekmenin nedeni KIZ olmamdı değil mi?



(dede(m) kız çocuklarını sevmez onn için sadece erkk torunları vardır. benim suçumda kız olmaktı onca sene bana bir kez sevgi tohumu vermedi)

30 Mart 2009 2-3 dakika 76 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 15 yıl önce

    belkı ofkende haklısın cemıle belkı de husnu kuruntun ama sunu da unutma annen baban ve deden senı de cok sevıolar sen ıstersen 90 yasına gel onların gozunde ufacık mınımınnacık cocuklarısın bunu ılerde daha ıyı anlarsın sımdı yaptıgın sadece kıskanclık ama senı el ustunde tuttuklarından emınım ok allaha emanet ol