Süleymaniye Üzerine

Yeniden yazmak için bu tarihi bir Süleymaniye gerek bir de Sinan diyor ya Akif. Bugün süleymani'yedeydim. Ve dedim ki içimden ancak böyle işlenir tarih mimariye, işte görkem, işte osmanlı,işte sinan ve işte islam!

Çatlamıştır fethe gelen sodom ve gomore, patlamıştır bizans ve roma, boynu bükük kalmıştır kiliselerin, haliç daha heybetli akar olmuştur. Daha vakarlı uçmuştur martılar üstünde istanbulun. Gögü delip geçecek gibi minareleri süleymaniyenin ve kubbeleri bir o kadar mütevazi sanki anne şevkati. Kapısında bir heybet hem korku veriyor hem heyecan, çekine çekine giriyorsun içeriye. Bir hoşluk var içeride kayboluveriyorsun birden uçuverecekmişsin gibi onca insana rağmen yalnız başınasın sanki. Başını kaldırıp baktığında kubbelere için titriyor, dizlerindeki bağ çözülüveriyor, yaşlar boşanıyor gözlerinden ve hıçkırıklara boguluveriyorsun birden kimse yokmuş kimse duymuyormuş gibi. Gömüyor tüm sırlarını, saklıyor gözyaşlarını ,sıcacık kollarına alıyor süleymaniye seni rahatlıyorsun yükünü bırakmış gemiler gibi.

Süleymaniye bir başka anlatıyor seni. Kendini tanıma fırsatı sunuyor yaşama sevinci veriyor. İnancım tarihim ve ben diyorsun. Süleymaniyeyi ziyaret böyle işte seni sana hatırlatıyor,senin dağınıklığını topluyor. seni sen olduğun için kucaklıyor.

05 Şubat 2013 1-2 dakika 4 denemesi var.
Yorumlar