Taburcu

Saati ölüm yerinden bıçakladılar sevgilim; seni düşünmem yasaklandı. Umurumun dahi umurunda değil sahi; girdim kodese seni düşünmekten içeri. Akrep ile yelkovan ölmüş, bana ne; Kalbimin tik takları sana salise müebbediyken...

Sessizlik bir veryansınla gecemi ateşliyor; sen, uykudaki sevdaların komedyeni... Uyanıyorlar sana, gülüyorlar ve çok seviyorlar. Dakikalarca bekledim, internet bağlantısı gibi koptu kalbimin filizlenen sevdası ; bağlayamadım. Aradığınız çaresizliğe çok kolay erişilir de aramadığınız bana hasret 4.5 G çekiyor acıdan yana.

Şebekesi okuduğum kitabın ilk sayfasıyla son sayfasını birleştirecek düzeyde bir farkındalıkta.

Bugün de sevilmedim. E yarın da böyle bu; şimdi söyleyin sevda ucubeleri bana, kendimi ele vermeyeyim de ne yapayım? Kaç yıl yediysem umurumun dahi umurunda değil. Zaten kaldırımları süpürüyordu varlığım, başkalarının umurunda olmuyordu.

Kapıyı kırk yerinden kırdılar sevdiğim; yeni güne uyanmaya heves mi kaldı? Pencereler soğuk zifiri, açılmaz da şimdi ... Kış gelmeden sonbahara neden bu kadar nefret kaldı?

1989 yerimden yaralıyım şimdi. Hastanenin ilaç ve zehirli sidik kokuları peşimde; odamın küf sürprizinde bir sen ziyaretçi olmuyorsun. Kılcal damarımı kesiyor sevda doktoru, diş etlerimi söküyor solcu çıkıyor bu aşk bana. Devrim perdelerinde sağlak kalbim çok sağcı, hiçbir barış kelebekleri uçurmaz beni artık.

Böcek istilası gregor samsaya pütürlü bir yaşamın yine de yaşamak güzel faciası... Ben yaralıyım; böceksavar olamaz yaşım.

1989 yerimden yaralıyım kalkamam.

Hizmete tabi umursamazlıklardan taburcuyum, oralı olunmayanım...

Açın koridorların saltanat geçmişini; kraliçe de öldü zaten. Ülkemin en karşılıksız sevmek kraliçesi unvanını almam, 1989 yerimden yaralıyım. Yaralanacak hiçbir yerim kalmadı. Düşes de olamadık başka sefere; sosyolojik sancılar çekiyor doğurgan oda arkadaşım. Taburcuyum ben.

Platonik ameliyatlardan sağ çıkamadı içim...

Öte yalnızlıkların jileti biletim olmuş.

Neşteriyle hiç acımamış kimseler...

Sevgilim, sevdiğim; hiç sevilmediğimmiş adları...

Çoğalmışlar neşter hak ettiğimi verdikçe.

Haydi, gittim ben...

Faturayı ayıp sevmelerime yazarsınız...

 

11 Eylül 2022 1-2 dakika 464 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar