Taklalar

Daha doğrusu dünyadaki sistemin işleyişi kesinlikle değişmez. Bizim ve bizim gibi ülkelerde bu sistem; bu gün çalışan ve iş arayan gençlerin canını sıkması bir yana sömürü üzerine kurulu olduğu için onları belirgin bir şekilde yorar yorduğu yetmezmiş gibi pisikolijilerini bozar...

Kendi oğlum gibi binlerce genç var üniversite mezunu ve çalışmak için baş vurmadık yer bırakmayanların kafaları bozuk. Doğrusu morallarini yüksek tutmamız en azından sağlıklı kalmaları için mücadele etmemiz şart.

Yine de açıklamak zorunda kaldım.

Sermaye sınıfı seni ve senin gibi gençleri işe alırken değişik taklalar atar. Bunun tek nedeni şudur;  kendi bebeleri rahat etsin.  Sizlerin çalışmasını kazanmasını istemezler.  Sermaye sınıfının bebelerine bıraktıkları miras budur. Bu miras yönetmeye ezmeye sömürüye dayanır. 

Büyük düşünürlerin düşüncesi de aynıdır. Yunanlıları Romalıları kimler yönetsin tartışmasının sonucuysa gerçekten acıdır. Zengin sınıfı yönetsin. Bu sınıf Devlet'in başında olsun. Fakir sınıfının kafası çalışmaz. Ne anlar fakir sınıfı haktan-hukuktan-demokrasiden?

Oğlumsa güldü...İçinden Allah bilir " babam da takla atıp duruyor boyuna " demiştir...

20 Aralık 2019 1-2 dakika 181 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar