Tanıdığım Melek (Nevin KAHRAMAN'a)

bir melek tanıdım ben. yeryüzüne nasıl indi diye merak ettim hep. ne pervanım vardı söyleyecek yada konuşacak.susmakla yetindiğim zamanlarda. bir melek uçtu geldi yanıma. ellerim soğuktan değilde korkudan titrediğim zamanlarda sıcacık gülümseme verdi bana hep. ne titreme kaldı nede üşümek. vakti gelmişti herşeyin gün batmak üzereydi gönlümde ama o hep mutlu etmeyi ve güneşin batmamasını sağlıyordu . her zaman o dersi sabırsızlıkla beklediğim zamanlar oldu. boğulurken dert kuyularında beni tek güldüren ama habersiz güldüren o olmuştu. herkes uğraşıyordu beni güldürmek için. herkes "eski cemile'yi istiyoruz" diyordu. ama gülemiyordum işte o zamanlar içimdeki fırtınanın tek sakinleştiği yer nevin hocamın dersiydı. belki farkında değildi farkında olmadan beni güldürebiliyordu ama işte o an kalbimin kapılarını açtım ona. benim tanıdığım melekler hep bir siyahlığını göstermişti bana oysa ben hepsine inanır ve severdim ama hepsi bir kazık atmıştı bana. nevin hocam ise hep güldürdü beni. insanız hepimiz hata yapabiliriz ama hata yapmamaya çalışan kaç kişi varki dünyada. herkes kırıp döküyor.
hoş sohbetler benim için herşeydir.bulunduğum ortamı hoş geçirttirmek. karamsar,yağmurlu veya sisli havayı dağıtmak. herkesten farklıydı nevin hoca çünkü o güzel sohbetler paylaşırdı bizimle. belkide ileride hatırlayacağımız bilgiler. biz beyez melekler olacaktık hemşire olacaktık işte o zaman hastanenin belkide en güzel kliniği olan "doğum servisinde" çalışacaktık.işte o zamanlarda nevin hocadan öğrendiklerimizle dünyaya bir canlı getirtmenin mutluluğunu yaşayacaktık.yada herşeyden öncesi anne olacaktık ileride. aslında en önemli bilg,ler, vermiş bize en çok ihtiyacımıza yarayacak. eğer sende huzurlu olmak istiyorsan renk katmasını bileceksin olduğun ortama. renk kristalleri serpiştireceksin. tanıdığım çok az sayıda bu şekilde. bazen üzgün,kızgın olurdu nevin hoca. işte o zamanlarda sadece susacaksın karşısında. öyle olduğunda daha sonra tekrar mutluluk gülleri açıyor yüzünde.
garip dünya. herkesin sırrını tutmuşumdur hep. ama yinede suçlanmışımdır bu konuda. oysa benim anlattığım sırlarımda vardı. onlar anlatıyorlardı. güvenilir bir insan blmak herşeyden daha değerli oldu benim için. içime biriktire biriktire bazı şeyleri taşıyamıyacak duruma geliyorum. ben sır söylediğim halde kimseden onun söylediğine rağmen duymadığım hatta o sırrın hiç duyulmadığı 2 kişi tanıdım okulda. birisi nevin hocam diğeri gönlümün derinlerindeki kankam.hemen hemen herkesin bir kazığını yedim bu konuda ama sonrasıda sildim onları sır defterimden. ince eleye eleye 2 kişi kaldı güvenebildiğim .öğretmenim hiç pişman değilim bazı şeyleri size anlattığımdan.
aslında satırlar yetmiyor sizi anlatmak için hocam. ama şunu bilinki o güzel gülümsemeniz hiç solmasın...

02 Nisan 2009 2-3 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar