Tazelen

Sil bakalım yaşamı. Sıfır noktasından yeniden başlayabilecek misin tüm gerçeklere? Olduğu gibi hem de tek bir noktasını atlamadan, aksatmadan. Merhaba diyebilecek misin yeni güne aynı umudu besleyerek, büyüterek aynı heves ve heyecanı kalbinin orta yerinden?
Sil bakalım kendini. Benliğinde kıvılcımlanan ide'lere en içlere kök salmış fikir inceliklerine eğilebilecek misin bir daha aynı özenle? Bir ağaç kolay mı büyüyor sanıyorsun gerçekten, kesip atmaksa dallarını bir bir yaşamın ki bu yürüme hikayesi; temize geç özgün hikayeni kendi düşünden.
Sil bakalım aşkı. Gülümseyen bir yüze her sabah yeniden aşık olurken, günaydın derken güneşe el ele. Yurduna sığdıramadığın kalbini yerinden söküp atman gerekirken bazen, haydi. Karanlık henüz inmeden.
Sil bakalım parçalarını. Sana ait olan hatta olmayan, en büyüğünden en küçüğüne dek. Değerlerini yeniden ölç biç, tutacak mı aynı hesap avuç içlerindeki ve alnındaki çizgilerden? Matematik şart mı sahiden topla kafanın içinde, lüzumsuzları çıkart at, ne kalır geriye henüz yaşamadığın günlerinden.

Zamanın rüzgarına dokunuyoruz her saniye bak. Değişiyor her saniyen.
Tazelen...

06 Şubat 2019 1-2 dakika 12 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (1)
  • 3 yıl önce

    Evet, şair-yazar Necla kezban hanımefendi, tazelenmek. ne büyük bir eylem... geçmişi yatsımadan, iyi-kötü yaşanmışlıkları ötelemeden tazelenmek. becere bilenlere selam olsun. Emeğe ve sanata saygımla...