Temennisiyle

Gecesi kayıp, gündüzü hasret sevgilim... güneş aşka tabiatını dokurken bizdeki coşkun ırmakların şikayetçi hayranları pişmanlık çeşmesinde şimdi. Herkes herkesi unutur, ben seni unuturken fark ettim bunu. Biri var oralarda bir yerlerde hâlâ, biliyorum; sadece bilmekle yalnız bilmemin hüsrana uğrayan kızıyım.
Sebebi gitmeye çok, kalmaya yok temalı sevgilim... tablomun boşluğunda harfimin tedavülden kaldırıldığını sandığım yalnızlığı aşırılmış, mümkün müdür sence? Bir biz tam teşekküllü sevgi çiçeklerinde arı olamadık.

Sorma, keder numarasını çevirip çevirip hattı hep sana düşürüyorum. Yeter seferinde kaptan gözyaşları dökerken yepyeni hayatımın özet geçilmiş kuyu bekçisi seçiliyorum.

Beni oku bu kez lütfen, kes saçmalamayı. Ben seni simetrik aşk güzelliğime konuk ederek asimetrik psikolojik savaşıma savaş açtırırken sen kim oluyorsun?

Kal, lütfen. Gözlerin dokunsun bunlara; senden başka herkes dokunuyor harflerime çapaklı gözleriyle, kimileri sevişiyor beden yokluklarının yerine küfürbaz yirmi dokuz harfle, geceleri heceleri soyup gündüzleri paragrafları giydiriyorlar, her şey karışıyor. Ama sen kalırsan bu kez, her şey düzene girecek eminim; kallavi yokluktan bir şey olmadı bana, refüjdeki kısmet odağımda otağım ol bana.

Ellerim kibrit varlığını kabul etti, yakacaklar güzel görünen çirkini, benim ellerimde, benim ellerimle. Ama sen tutarsan eğer ellerimi, bak düşüncesi bile kalbimde ritmik jimnastik yaptırır oldu. Eğer sen bir gülersen, işte bir seversen bak güzel olacak çirkinin bile talihi benim ellerimde, yine benim ellerimle. Kibrit sünnet olacak hadisesinden, kesilecek yakan düzeni; bir daha hiç can yakmayacak.

Bahane işte be bunlar! Sevginin gözünden kaçırdığı evlâdiyeliği... Gel, sev, bak, hasret biberonlarına tonla doldurduğum aşktan içerek bizim için büyü, doyarız birlikte olursak mutluluk kıtlığında bile; şimdi gel kalbi ruhen sendeyken bedeni fiziken sana hasret olan ben yollarına. Resmî çığırışlarımı ömürlük duymak için gönülden teslimiyet hakkının sana doğduğu güneş sıcaklığındaki sevecen kollarıma...

29 Ekim 2016 1-2 dakika 464 denemesi var.
Yorumlar