Temiz Yaşamak İstiyorum Bu Hayatı Ben

Herkes kadar insan olmayı başarabilsek ne ala..Hatalar kadar da iyilik yapsak..Durup ansızın sessiziliği dinlesek bazen de..Hatırlayıp maziyi kendimize gelsek..

Dünya gurbetimsin benim..Dostlarım şenliğim..Yazmasam dünya seni, hiç dinmez kederim..Bir pencere açmanın, aşkı köprü yapıp semaya uçmanın..Anlamı kalmaz sensiz..

Dünya kah cennet kah zindandır sevene..Süreli bir yarışta, işkencedir her saniye..İlmek ilmek sınavımı dokudum bugün de..Senli düşlerle nakış attım ömrüme..

Titiz insanlar için önemli şeydir temizlik..Hassastır böyle tipler, aşırı olsa da bazen..Seni sevince ben en çok, kalbimin temizliğiyle haşır neşirim şimdilerde..Temiz yaşamak için bu hayatı, senli düşlerin özleminde..

Yar bir iptir dünyada..ya da bir dal, gerçek yare gidende..
Aşklar bir aşamadır dünyada..bilinmeyene yapılan seferde..

Sevgi herkese verilmiştir bu yüzden..Zengin fakir aranmaz aşklarda..Dünya zeminidir aşkların..Birbirine kavuşmayı arzulayanların..sürekli dünyaya sövmenin manası yok, işte bu yüzden..Dünya en büyük fırsattır, kişiler sınavını verebilirse..
....

Kalbimiz değil mi dolup dolup taşan?..Çöpler girdikçe içine, kendinden bile kaçan ..Temizlik yapmayalı bir hayli zaman olmuş..Dost sandıklarımız kapmış her köşeyi, bizleri zamansız yormuş..Yenilerin gelmesi için eskileri atmak gerek..Eskimeyenler bir yana..İşe yaramayan anılardan kurtulmak gerek...

Bahar geldi ya, en büyük temizlik kalplere geldi..yeni cemreler düşmeden, gitmesi gerekenler gönderildi..Biz bir şey yapmadık aslında.."Kader kalmalarına müsade etmedi"..Durmasını bilmeyene, hiçbir yürek ev sahipliği etmedi...

Sevgi en çok layık olana verilmeli ki o bahçe yeşersin..İçinden güller, bülbüller, şırıl şırıl akan ırmaklar geçsin..Bir bahar şenliği var bende de..Çöpleri atmanın telaşı..Temiz yaşamak için bu hayatı, maziyi silme yarışı var..En çok temizliği severiz biz bu hayatta..Kalben temiz yaşamayı istiyorum, bu hayatı ben de..Temiz olsun ki; önce kendimize vermesi kolay olsun, bu hesabı..Ödemeye kalmadan, silinsin tüm kazası..

Bahara ramak kala, kıştan kalma hüzünler var yüreklerde..Güneş doğmayı beklese de, küflenmiş bir şeyler var hala evlerde..Çabuk gel ey bahar!..Isınsın tüm yürekler..Doğ ey güneş!..Yenilensin evler..

Hoşgeldin ey misafir..sen bir yolcu değil, gönlümün adaşısın!..Şimdi gir içeri!..Hakettiğin ölçüde..Dikkat et incinmesin, evin gerçek sahibi..çok sevme!.. ben de çok sevmeyeyim ki; kıskanmasın evin güzel sahibi..Atmasın bizi ansızın hazana..O'nu unutunca daldığımız girdaba..evi temiz tutalım ey sevgili!..Eşlik etsin bize evin sahibi..

Seni seviyorum biliyorsun..Sen O'nun bir armağanısın..
Hoşgeldin taze baharım..Kışa kalmadan, gerçeğe varalım..
Siz de sevin ey dostlar..Dünya sevince daima bahar!..:)

02 Nisan 2011 2-3 dakika 243 denemesi var.
Yorumlar