Teşkilatçılıkda Dört Kural

-- Ey Asil Türk Milleti Selamlar ve saygılarımla.

-- Biliyorsunuzdur ama yinede hatırlatmakta fayda vardır,ülkemizde cereyan eden olaylarda, bilerek ve isteyerek sırf, Asil Türk Milleti’ne ve Türk yurduna zarar vermek için çalışan ve yetiştirilmiş fertler ve topluluklar vardır. Bir de ne istediğini bilmeyen ve daima kullanılan ve başkalarına basamak olan zavallı maşalar vardır onlar nokta kadar menfaat için virgül gibi bükülenlerdir vede bunları hep beraber görüyoruz bu türleri önüne gelen kullanıyor sonrada posası kalınca bir kenara atıyor. İşte bu güne kadar şerefli mücadelesi ile gönüllerde taht kuran uğruna şehitler, gaziler verilen, bu gün şaha kalkan,Asil Türk Milletinin siyasi alandaki yegane umudu olan, vatan vede Millet olarak birleşememizin önünü kesmek isteyenlere dur demenin zamanıdır.

Hele hele bu bezirganlar çeşitli yollarla da olsa kendilerine köpek sadakati ile sadık ve köle uysallığı ile bağlı kullar bulmuşlardır vede bulacaklardır. Ama Asil Türk Milleti gönülleri vatan sevgisiyle dolu, dikkatli ve uyanık sarsılamaz iradeli ve gayretli, Asil Türk Milleti için ve Vatan sevdası uğruna yardan ve serden geçen, Asil mücadele insanları ile bu madrabazlara bunların uşaklarına bir ders verip bu ihaneti beraberce yenip yok-edeceğiz Allah'ın İzniyle dünde yenmiştik bu günde yine yeneceğiz inşallah hep beraber..

-- Bu çetin yolda bunları yok etmek için gurura kapılmayıp benlenmden ve bir lenmeden olur ya hatalarımız olur ise onuda vicdan muhasebesinden geçirerek kendi kendimize itiraf suretiyle kimseye küsmeden nefis mücadelesi ve Muhakemesi yapmalıyız. Bu güne kadar her alandaki teşkilatçılık ta şu dört prensibin başarının sırrı olduğuna hem inandık hemde iman ettik.

--  Önce Dürüstlük. Dürüstlükle çıkılan yol  samimiyetle istenilen ve yapılan her işte başarı mutlaktır. Yalınız afaki ve uçarı telkinlere kapılmadan, öngörülere yenilmeden ve pohpoh'a gelmeden, bulutlar üzerinde gezmeden olayları ve yapılaması geren işleri ve hadiseleri gerçekçi olarak düşünmeliyiz. Genelde insanlar yapamadıkları ve yapamayacakları işler için bir başarısızlık hissedip üzülürler. Fakat yapa bileceklerini ve başara bileceklerini yapmadıkları takdirde kesinlikle dürüst değillerdir vede dürüst te sayılmazlar.

- 2, Ruh temizliği: Şunu Unutmamak lazımdır, İnsan oğlunun hayatı bir saat rakkası gibi sallanıp durmaktadır. Bu bakımdan toplumun çekirdeği olan ailede bile ruh temizliği, saygı ve sevgi olmadığı zaman yavan bir hâl alır o aile ilişkileri. Olgun ve saygılı ve samimi dürüst bir sevgi güveni hakim kılıp korkuyu yok edeceğinden dolayı gönüllerde bir meş'ale gibi daima hep yanar vede yanacaktır. Bir Milletin yada Milletlerin, teşkilatlarının aleyhinde ve de gizli işler çevirenlerin gerçekten birer korkak olduklarını herkes bilir . Bunun için hiç unutmadan ruh temizliğini ve dürüstlüğünü muhafaza etmeliyiz. Bir araştırmacı ve Düşünür diyor ki: Başı çabuk dönen insanların bir uçurum kenarın da gezinti yapmalarına hiç gerekte yok tur aksi halde uçurumdan aşağı düşer.

- 3)- Diğerkamlık( Başkalarını Düşünmek) Başkalarını düşünen kendi menfaatini gözetmeksizin,Başkalarının ve vatanın iyiliği için çalışan kimsedir. a) Diğerkamlığın zıddı ise, egoizmdir, bencilliktir.

b) Umumculuk veye nemelazımcılıktır. Kendi şahsi menfaatlerini düşünen çıkarcı insanlar vatan ve insanlığın yararına kurulmuş teşkilatlarla uzun süreli uyum sağlayıp beraber olamazlar.

- Ey Asil Türk Yurdunun sevdalıları ve Türklük ve Cumhuriyet sevdalıları ve aşıkları!.. Hiç düşündünüz mü? Türk milletinin ve Türk yurdunda şerefiyle ve vatana olan saygısıyla yaşayan insanlarının mutlu olduklarını görmek bizleride mutlu ediyor mu? Eğer başka insanlarımızın mutluluğu bize haz vermiyorsa vede biz bundan dolayı mutlu olmuyorsak yada olamıyorsak, kendi kendimize ben asla bundan böyle kendi nefsimi yeneceğim diye bir karar vere biliyormuyuz?

-- 4) Sevgi: Sevgi İnsanlara samimi ve yürekten davranmaktır. Sevginin zıddı ise Antipatidir, soğukluk, açlık, hatta nefrettir. Katıksız ve samimi bir sevgi herkese karşı iyi niyet beslemeyi ve dürüst ve müspet davranmayı gerektirir. Bazılarına seni seviyorum diye ilanı şak diye ederken bir diğerinin yada bazılarını ayaklarının altına muz kabuğu koymak değildir sevgi ve dürüstlük. Samimiyet bir Bakire kızdır vede namustur, Kıymetini bilmeyen birisine veririsen vede güvenirsen ırzına geçer ve kirletir samimiyeti yok eder güveni.. Kısaca özetlemeye çalışırsak birde tembellik vardır ki oda vatanı ve dahi fertleri ve teşkilatı da itibardan düşüren kötü bir alışkanlık ve huydur hiç ama hiç sevilmeyen bir alışkanlıktır da aynı zamanda.

- Mutluluk: Ferdi mutluluğu yakalamak bir istek tir vede mutlaka başarılabilir ama, Toplumsal mutluluk bir ütopya olmasına rağmen;Türk Milletinin mutluluğu, kendi içinde barış huzuru ve güvenliğini sağlaması ile elde edilir. (Ütopya, aslında olmayan, tasarlanmış olan ideal toplum şekli anlamı taşır. Köken olarak Yunancadan gelir)

-- Siz bakmayın Milletimizi asırlardır bir birine bağlayan payandaları yok etmek için çabalayanlara onların çabaları mutlaka boşa gidecektir.(Payanda) Düşey bir taşıyıcıyı, binayı ya da tekneyi gerek dengede tutabilmek gerek devrilmesini, çökmesini ya da kaymasını engellemek amacıyla kullanılan ahşap ya da betondan göğüsleyici dayanak.)

-- Sizlerin, dürüstlüğü, diğer kamlığı,sevgisi,ruh temizliği ile güvene dayalı dostluk ve iyi ilişkiler mutlaka kurulacaktır. Gönlü, vatanım ve Milletimin yolunda atan ve vatan sevdalılarının bütün Asil Türk milleti İslam alemi ile beraber huzurlu ve mutluluk içinde yaşamayı ve yaşatmasını arzu ve temenni ediyorum. Hoşça kalın. Selam ve dualarımızla..

-- Olmaz vede Olamaz Türk'e önder vede Lider Ne Mutlu Türküm diyemeyen'den vesselam.

18 MAYIS 2023

18 Mayıs 2023 5-6 dakika 61 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar