Tık Yok

Dürüst olmak gerekirse yarıdan fazlamız,anamızın,babamızın,çocuklarımızın ve karımızın yüzüne bakmıyoruz telefona baktığımız kadar ayrıca onlara yeteri kadar vakit ayırmadığımız gibi değer de vermiyoruz bence sosyologların "kültür yozlaşması"dedikleri kavram bu.

Az veya çok hepimiz bu dümenin içerisindeyiz,inkara luzüm yok,bir çok işlemlerimizi en hızlı en kolay istediğimiz zaman ve istediğimiz her yerden yapabiliyoruz,teknolojinin bu ninetlerinden yararlanmamak aptallık olur.

Bizleri telefon bağımlısı yapan şüphesiz sosyal medya uygulamalarıdır,oysa birbirlerine benzerlik gösterse de herbirinin kullanıcıları farklıdır.

Eskiden besmele çekerdik, sabır çekerdik,şimdi genci yaşlısı,evlisi bekarı, dulu,güzeli çirkini,çalışanı işsizi yatıp kalkıp tik tok çekiyor.Adını yazmakta bir sakıncı görmüyorum,herkes biliyor,reklamını hiç yapmıyorum zaten onun reklama ihtiyacı yok.

Herkes bir yarış ve farkındalık peşinde,faydalı olan bilgiler yok mu,elbette var ama gerekli olan şeylerin izlenmesi ve beğenisi daha az.Burada karşılaştırmak istemiyorum,zevkler ve renkler tartışılmazmış sonuçta.

Dolandıranlar,soysuzlar,soyguncular,soyunanlar,donsuzlar..

Aile birliğine en büyük darbeyi de işte bu tip uygulamalar vuruyor.Karısının kocasından gizli başka hesabı var,kocasının karısıdan bu da felaketin habercisi demek,kimisi yasak aşk peşinde kimisi kolay yoldan para kazanma derdinde.

Dediler:

-Senin tik tok hesabın var mı?

-Yok,dedim,iki sosyal hesabım var bana yetiyor.

-Sen çok şeyi kaçırmışsın,dediler,ilkokul çocuğunun bile tüm sosyal hesapları var.

Oynayanlar,ağlayanlar,yardım toplayanlar,tartışanlar,tanışanlar,ürün satanlar,boşananlar,sevişenler,dövüşenler...

Her şey var ama dinden, imandan ve vicdandan tık yok.

Tik tok zamanın celladıdır.

Özellikle aile yaşantısını derinden sarsmaktadır.

30 Ocak 2023 1-2 dakika 112 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar