Tika Ve Konjic Köprüsü

Medyada, TİKA'nın (Türk İşbirliği Ve kalkınma İdaresi Başkanlığı) Bosna-Hersek Cumhuriyeti sınırları içinde kalan,IV. Mehmet zamanında yapılmış, Konjiç Köprüsünü restore ederek, törenle hizmete açışını izledik.
Törene,Devlet Bakanı Faruk Çelik, Tika Başkanı,Musa Kulaklıkaya ve bazı devlet yetkilileri de katıldı.
Törende mehter takımının köprüden geçişini de izledik.
Daha önce bu konuda yazılmış yazılarımı okuyanlar(Önce Anadolu, Kapalı Çarşı S.O.S veriyor), benim birinci planda, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kalan tarihi mirasımızın onarılması gerektiğini düşündüğümü bilirler.
İstanbul'daki kapalı çarşının bazı bölümleri yıkılmak üzereyken, bir açık hava müzesi özelliğindeki İstanbul ve Anadolu'daki Türk, İslam ve Osmanlı eserleri bakımsızlık ve ilgisizlikten çürüyüp, yıkılırken, bizim vergilerimizden oluşan kaynakların böyle Osmanlı özentisi duygularla, özellikle Balkanlar ve Arap ülkeleri hayranlığı gölgesinde başka ülkelerin sınırlarındaki eserlere aktarılması beni çok üzüyor.
Vatanını gerçekten seven, kişilerin de, bana katılacağını düşünüyor, artık, bu hatalı politikalara son verecek anlayıştaki kişilerin bizi idare etmelerini yürekten temenni ederek, üzüntü ve kızgınlıkla yazımı bitiriyorum.
Ülkemizdeki tarihi ve doğal zenginliklerimizi daha çok sevecek ve koruyacak yöneticilere kavuşmak dileğiyle.,
Hoşçakalın,

18 Haziran 2009 1-2 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 15 yıl önce

    Dün gece Murat Bardakçı'nın Tarihın Arka Odası programını izliyordum. İstanbul'da 117 türbe varmış. (aslında 300 civarındaymış.) Bunların içinde Kanuni'nin de türbesi dahil olmak üzere çoğu personel yokluğu yüzünden kapalıymış.(Çünkü türbeleri avizesine kadar soyuyorlar, kaçak elektrik ve su hattı çekiyorlarmış.) 117 türbe için sadece l0 özel güvenlik görevlisi, 5 bekçi bulunuyormuş. 2010 da Kültür Başkentliğine aday bir şehir için çok ayıp ve acı. Gel de şimdi bizim paralarımızla elalemin köprüsünü, tekkesini, kalesini restore etsinler de buna kızma. Afedersiniz ama, "Ayranımız yok içmeye, tahtı revanla gidiyoruz s....ya..) anladınız siz onu.