Tiktok Kapatılsın


Işıkları Kapat

Hemen söyleyeyim efendim,kapatılmasın,son günlerde herkesin ağzına sakız oldu bu söz:"Tiktok kapatılsın." Neymiş kapalı bir kadın canlı yayın açıp kocasının yanında soyunarak hem rekor seviyede beğeni kazanmış hem de para.Bu tip içerikler sadece tiktokta yok ki hemen hemen tüm sosyal medyalarda var,şimdi neden gündem oldu bunu anlayamıyorum.Benim bu tarz içerikleri savunduğumdan değil,o platformun kapatılması yönünde olacak itirazım.


Yalana gerek yok,ben de arasıra takılıyorum ama tiktok hesabım yok yani takip ettiğim kimseler de yok sadece hoşuma gidenleri izliyorum. Annesiyle,babasıyla,karısıyla,çocuklarıyla,arkadaşlarıyla,sokakta,pazarda,

Ìşyerinde çeşit çeşit içerikler üreterek izlenenler,ünlü olanlar o kadar çok ki....Hepsi yönetmen hepsi senarist hepsi oyuncu hepsi uzman...Bu yeteneklerin ve bu kişilerin ortaya çıkması için tiktok sponsor olmuş gibi ve insanlara yararlı bunca bilgileri görmezden gelemeyiz.

Doktor,uzmanı olduğu alanın inceliklerini anlatıyor.

Çiftçi,tarlayı nasıl sürdüğünü ve daha fazla nasıl mamül alınabileceğini.

Elektrikçi,tamirci,sıvacı,lokantacı, kuaför,aklınıza ne gelirse,her kesimden,her meslekten,herkesin bir şeyler üretip sunabildiği koskoca bir alan çıkıyor karşınıza ne saymakla biter ne de izlemekle.


Tarihi,edebi,siyasi,felsefi,dini,ekonomi,komedi,dram,eğlence...

Tüm olaylara at gözlüğüyle bakıp"kapatılsın"demek kolay,beş parmağın beşi bir değil.Hadi kapatıldı diyelim,sorun çözülecek mi,aynı siyasi partilerde olduğu gibi birisi kapatılır,ertesi gün farklı bir isimle başka bir sosyal medya açılır yani sadece ismi değişir.


Sosyal medyanın gücü,günümüzde geleneksel medya dediğimiz(gazete,televizyon,radyo vb.) medyanın önüne geçmiş durumda çünkü herkesin kanalı var,takipçisi var,etkileme gücü var.


16 Aralık 2023 1-2 dakika 124 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar