Tohum Bank

Dün Ankara'da Dünya'nın üçüncü büyük tohum(gen) Bankası resmi olarak açıldı.
250 000 çeşit tohum saklama kapasiteli banka mevcut tohumları koruma, kayıt altına alma ve bu tohumlarla ilgili araştırma, geliştirme çalışmaları yapmakla görevli olacak.
Ülkemizde bilinen 12000 çeşit tohum var. Bunlardan 3900 çeşidi endemik yani sadece bizim ülkemiz topraklarına özgü tohumlar. Avrupanın tümünde 12 000 çeşit tohum olduğu düşünüldüğünde ülkemizin bu konuda da zenginliği ortaya çıkıyor.
Bu bence çok güzel bir gelişme, çünkü, bu konuyla ilgili bilim insanları ülkemize özgü şifalı, geleneksel yapıları henüz kaybolmamış yerli, organik tohumların yurt dışından gelen genleriyle oynanmış tohumlar içinde kaybolabileceğinden ciddi endişe duyuyorlardı.
Yalnız burada önemli olan, bu tohumları çoğaltıp, çiftçiye yaymak ve organik bir şekilde üretilip piyasaya sürülmelerini gerçekleştirmek. Halkımızın, özellikle gelecek nesillerin sağlıklı beslenmelerini sağlamak, ikincil amaç ise bu organik ürünleri dünyaya satarak ülkemize döviz getirmek.
İlerleyen günlerde organik tarım ve bu tarımdan elde edilecek ürünlerin yükselen ekonomik değerler olacağı görünüyor. Sıradan insanların bile bu sağlıklı ürünlere ilgisi kurulan organik pazarların da gösterdiği gibi hızla artmakta.
Hepinize sağlıklı günler dileğiyle.,

03 Mart 2010 1-2 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar