Toplum 12

Yalıtım; kesikli sürekli olan sürecin, belirli bir sınırlı sonlu durumlar içindeki özel bağıntılar ilişkisini içeren bir kapsamdı. Kritik değerleri içeren bir ben bilinci olan özne eylemdi.

Kritik değerler dışta kişi-kişi arası boşluklu tanecikli yapı içerisine girmekle yeni bir durumla “sorumluluk kaygılı bir alanı etkisi ortaya koymuştu”.

Tekil kişi kaygılarla baş başaydı. Kaygıdan arınamayan güvende olmayan kişiler devamlı güvenlik alarmıyla tetikte olacağında kolay kolay biliş buluş ve üretim aktivitesi içinde olamazdı.

Zaten boş zamanı da pek olmayabilecekti. Olan boş zamanda güvenlik kaygısı nedenle tetikte olmanın tedirginliğiyle doldurulacaktı. Kaygı, stresten kurtulan kişide boşalan enerji, merak denen amaçlı eylemlere de yönele bilmektedir.

Güven duygusu içinde boşalan kaygı ve stresi; oyun eğlence, merak, izlenim gibi parçalı süreçlere dallanıp çatallanmakla parçalı süreçler üzerinde akmaktadır.

Dıştaki kişi-kişi sosyal ilişkili kolektiflik (yardımlaşan ortaklaşma) toplayıcılık av ve avcılık faaliyeti içine diğer kritik değerleri içine alıyordu. Bu dışta kişi-kişi birleşmeli sentezdi Diğer kritik değerli enerji boşalmaları da avcı toplayıcı kritik değeri kendi boşluklu tanecikli yapısı içine almanın girişmesinde de yükümsen bir sorumluluğun etki ilişkisi doğuyordu.

Kişi-kişi ilişkisinde kişi aynı türden bir tür kaygıyı üsleniyordu. Örneğin avcı toplayıcı faaliyeti üzerine alıyordu. Buna karşın da çocuk bakımını, güvenlik sağlama gibi kaygılarını da başkası üzerine “ilişkin bir eş görev” kılmakla kişimiz güvenlik kaygısından kurtuluyor, yavru bakımı kaygısını üzerinde atıyordu.

Dıştan kişi-kişi girişmeli bileşimin moleküleri arasında iç içe girişmesi bir yüküm bir sorumluluk durumlu etkiyi ortaya çıkarıyordu. Kısaca kritik değerlerin kişiler üzerinde dıştaki bileşimleri “kolektif birim zamanı ortaya kor”.

Kolektif birim zaman, kolektif zamanı hızlandırıyordu. Hızlanan kolektif zaman da ortaya kişileri kaygılardan arınmış boş zaman etkinlikleri oryaya çıkarıyordu. Güvensizlik duygusunda arınmış kişiler gönül rahatlığıyla kişisel eylemle amaçlı boş zaman etkinliği içinde olabilirlerdi.

Amaçlı eylemlerden birisi kişisi deneyimler içindeki öğrenilen dağarcık kolektif alan içine yansıtılacaktı. Kolektif alan içinde tekil bilgi kolektif etkilidir. Kolektif etki nedenle tekil bilgi kişinin hiçbir işine yaramaz. Bu nedenle kişi kazanımlarını kolektif alan aktarmak zorunda.

Ve kişisi deneyimler içindeki aktarılanlar arasında kolektif yalıtıma göre seçme ayıklamalar yapılır. Seçilenler kolektif alana göre genleşen kolektif eylemli süreçlerine dönüşür.

Kritik değerli öznel belirleyenler, dışta kolektif bir sosyal alan içinde sağlatan bir kolektif birim zaman etkinliklerine dönüşüyordu. Kolektif birim zaman etkinliği, hem kolektif birim zamanı hızlandırıyordu. Hem de kişiyi güvensiz süreçlerden güvenli süreçler içine geçiriyordu.

Hızlanan zaman kişinin güven içinde eylemlerle olduğu artık boş zamandı. Güvenlik duygusundaki kişiler amaçlı deneyim ve çıkarımların düşüncesini edinip sınama yanılma içinde oluyorlardı. Bu tür etki durum kolektif alan içinde üreten ilişkiler sürecini biriktirecekti.

Öyleyse kolektif alan; kolektif birim zamanla işliyordu. Kolektif alan güvenlik içinde olunan zamandı. Kolektif alan kolektif etkili kişisi boş zaman etkinlik ve deneyimleriydi. Böylece bu tür girişme bağıntılar sonrasında ortaya çıkan üreten ilişkiler yepyeni bir güç ve yaptırım sahipliğiydi.

Sahiplikte yine kolektifti. Çünkü kolektif bir alan olmadan tekil kişiler isteseler bile kolektif etki ile davranamazlar. Kendi kendilerine çevrelerinde böyle bir kolektif etki bulamazlar.

Çevrede kendi kendisine işleyen otomasyon çevrimleri, bileşen girişen süreçler etkili eylemlerdi. Evet, temel kuantum durumlar kendi üzerine kendi etkiyi veren belirsizle durumlarıyla üstel bir etkiye sahipti.

Bu nedenle simetri kırılması kuantumlu durumlar vardı. Ama kuantumlu durumlar da bileşikler veremezse öylece kalırlardı. Kuantum durum bileşen, girişen otomatik eylem ve çevrimler kesikli sürekliği olan enerji düzen ve düzlemleriydi.

Yani hiçbir var oluştu durumlar kendi üzerine kendi iç kuant etkilerini bileşen durumlarıyla girişendi eylemler olmadan hiçbir şeyi başlatamazsınız. İşte El, kolektif bileşenle olan bu gücü bu yaptırımı ele geçirmek istiyordu.

İşte bu nedenle bu noktada El sözüne; “evreni ben yarattım”, demezden önce “mülk benim” diyordu. Çünkü henüz evren mülk değildi. İttifakın kolektif gücü henüz Sinear bölgesini, Kaldeyi, kişi, tur çevresini, El Şadday çevresinin vs. mülk olarak işleyebilen bir kapasiteydi. Bu nedenle sadece Sinear denen bölgesinin Turu Sina bölgesinin El İlahi olabiliyordu.

İlah totem meslekli grubun kolektif sahipliği olan İRADEYDİ: El ilah ise; İlahlığı, El olarak; kolektif sahipliği kişisi sahiplik olarak, kişisi irade olarak devralıyordu. İlah El ‘in geçmiş bek raunduydu (geri bildirişimiydi).

28 Temmuz 2020 4-5 dakika 1084 denemesi var.
Yorumlar