Toplum 4

Dağılan sentezler kişiye ve gruba göreydi. Kişiye ve gruba göre katılım yapan yetenek faaliyetinin durdurulması bir dinlenme arasının verilmesidir. Oysa toplumsal faaliyet durmaz vardiya olarak sürer.

Toplumda kesikli süreklilik vardır. Kişiye göre duraklı olan durumlar kişinin durakta olduğu sırada bir başka kişi veya nüfusun o ara duraklı boşluğu diğer grup kişilerin üretim hareketiyle doldurur.

Bu nedenle toplumda süreklilik çevrimi esastır. Kişiye göre kesikli olan yapı topluma göre gözetilmesi gereken bir bünye (organizma) hareketi olmakla kesikli ama süreklilik esastır. Grupla kişi bileşenli üreten ilişkilerin işbirliği olmakla totem meslekleri bir iş sektörüdürler.

Üreten yetenek bileşimli çalışmalar dağılan ve dağılması gereken grup çalışması, 24 saat içindeki bir süredurumlarla sınırlıdır. Bu süredurumlar kabaca; çalışma, beslenme, dinlenme, uyku ve eğlenen sosyal faaliyetti.

Sosyal alan artık yeni bir kullanma ve yeni bir tüketme alanı olmakla kritik değerler üzerinde sağlatma yapar olmaktan çıkmıştı. Sosyal alan yaşamı kolektif inşa üzerine geliştiren özel alana dönüşmüştür. Sosyal alan; kişiye dek sosyalleşme olanı, kişiler arası özel ve genel ortak anılı yaşanmışlığı veren bilinç içinde sosyo toplumsal hafızalı hukuku ortaya koyar.

Toplumsal bileşim, farklı tarz üretim yapan totem mesleklerinin bileşimidir. Dışta ayrı ayrı olan totem dünyayı, üreten ilişki bağlamında birleştirip temas ettiren süreçti toplumsal bileşim. Üreten ilişiler toplum içinde bileşen öğelerdi. Toplum içindeki totem meslekleri ayrı ayrı iş kolu sektörlerdi.

Toplum sektörle olmakla veya iş bölüşümü iş paylaşımlı imece eşme olmakla bir uzmanlaşma alanıydı. Uzmanlıklar üzerinde kişi yeteneğine anıklık kazandırma ve bir anlamda da ya da zıttı durumla diğer yeteneklerde az çok körelen, diğer mesleklerden de bihaber olmakla bir tür baskılanmadır.

Uzmanlaşma işi her bir uzmanlaşma işiyle toplumsal bileşimi vermekle bir tür toplum, molekülleriydi. Totem meslekleri bu moleküllerin bazıdırlar. Bazların da bir molekül bir bileşim olduğu unutulmamalı. Kritik değerler de bu kolektif bazları veren korunucu yasa olan sağlanması gereken her bir içgüdülerle her bir işlev durumla bileşendiler.

Kritik değerleri veren içgüdüler totemi yapının geri düzlemiydi. Totemdi mana ve üretim ilişkileri de toplumsa hareketin geri düzlem bağ ilişkilerini veren referansa, geri bağlanıcı elementer moleküllerdi.

Toplumlar da totem düzlem kadar olmasalar da yalıtımlı ilahi düzey düzlemli ilişkileri nedenle; kolektif bazla, kolektif bilinçli, dağılıp çözülen ruhsal öznellik bileşimlerini de veren özellik yapılardı. 

19 Temmuz 2020 2-3 dakika 1084 denemesi var.
Yorumlar