Toplum 9

Kolektif yapıların üsteli durumları iki fazlıydı. İlki kişinin içindeki kritik değerlere bağlı yönelim ve eğimlerdi. Diğeri dıştaki üretim hareketine bağlı üretim nesnesi ve kişi sayısı kadar eylem düşünce, bilgi, deneyim bağıntısında kaynaklıydı.

Böyle olmakla kişi kolektif birim zamanlı belirsiz durum üsteline dönüşüyordu. Organizmanın kendi içindeki korunan benci yasa tekilliği, dışta kolektif yönelimli üssü durumlar özne-nesne bağıntısı özgecilikle olan üssü çarpandı devinmelere dönüşüyordu.

Her eylemi güden gölge bir özne nesnel düşünce vardı. Her gölge yansıma, özne nesnel düşünceyi yetenekleri ölçüsünde ortaya koyan bir eylem vardı. Kişinin iç ve dış dünyasındaki yanımalar girişmesiyle iki faz arası hayal, tasarımları vardı.

Kolektif sosyal alan içindeki kişilerimizde; içteki içgüdüleri yanında tekil durumlu kendi deneyimleri içinde dışta rastlaşan, kesişen karşılaşmalar bileşimleriyle anı edilen güden bir gölge düşünce vardı. Bu düşünceler bencillik güdenleydi.

Bencil oluş tehdit karşısında kişimize çekimleyken bir tutum olurken aynı bencil oluş bir avın paylaşılması konusunda hemcinse karşı itici tutumla olabiliyordu. Anı temel bir gölge yansıma hafızalı ıraksatan yakınsatan düşünmeydi.

Kişi bu kabil anı güdenle olan gölge yansımalar içindeki ortak özelliklerin çekimi ile duygudaş hislerle empati yapmanın öznesiydi. Kişi gölge ve öznel taşımalarla totemdi bir kolektif alan içindeydi.

Kişimiz kişi benci belirleyenle özne alandı. Totemi yapı; öğrenilmiş anı tutumlar içinde kişilerin bencilliğini kırmakla, kişi bencilliğini özgecil belirleyenle az çok gerileten kolektif benci kolektif anı hafızaydı. Kişi böylesi sanal enerji durumdu.

Kişi anılı sanal enerji kolektif özneli özgecil etkinin işe karışmasıyla totemdik bir algı ve anlayışa dönüşür. Sanal enerjili olarak ortak paylaşılan kolektif yükümler nedenle avcı toplayıcı yapı içindeki kişi; çocuk, yaşlı ve bakıcıların beslenmesi ile savunmacıların beslenmesini üzerine alır.

Savunmacılar da besleyicilerle, bakıcıların savunmalarını kendi üzerlerine alırlar. Böylece bakıcıların, savunmacıların ve besleyicilerin tek başlarına iç içe geçmiş bitişik zamanlı bencil kişi eylemleri şimdi eş görevli gruplar uhdesinde özgecil bir oluştu.

Böylece avcıların çocuk bakımına harcayacakları zamanı ve kendi savunmalarına harcayacakları iç içe geçmiş bitişik zamanları gölge bir sanal anı nedenle avcılık yapan bir sürekli zamana dönüşür.

Avcıların bu özgecil eylemleri karşılığında diğer grup görev eşler de avcıların kendileri için yapacakları bakım ve savunmalarını bakıcı ve savunmacılar kendi üzerlerine alırlar. Böylece her biri sanal ve gölge enerjili imajlar dışta kişiler arası bağ eyleminin katalizörü olurlar.

Bu katalizör etki içinde “bencil oluş” değişmeden baskılanan bir öğrenmeyle kendi olarak çıkarken; özgecilik gibi yeni bir ürün ortaya konur. İşte sadece avcı, bakıcı, savunmacı olarak grupladığımız kolektif yapı içindeki kişilerimiz bu üç moleküler kuvvetin gölge yansımalı simetrik bir ‘boşluklu enerji’ imajını taşırlar.

Boşluk enerji imajı taşıyan, avcılık, bakıcılık, savunma gibi her biri bir polar bağ yapar kolektif molekül 3 parçalı ve birçok parçalı molekül tekrarlarıyla bileşimler olmakla her bir kolektif molekülün sahte simetri boşluklu ve tanecikli imaj yapısı diğerlerini içerecek kadar çok büyüktür.

Ama besleyiciler (avcı toplayıcılar), savunucular ve bakıcılar kritik değerler bağlamı ile aynı özellikli bencil kişilerdir. Oysa kolektif kişi dışta özgecili kolektif bir bağın boşluk enerjisi içinde de iç içe oluyordular.

Biçimsel benzerlik ilkesinden hareketle, ama ne yer; ne zaman; ne fiil ve failler bağlamı ile ve ne düzey, düzlem ilişkileri bağlamında; hiçbir benzerliği olmayan kolektif yapıyı atomik yapı ile anıştıralım. Kolektif yapı, kişi atomlardan oluşur.

Birbirlerini çekme kadar birbirini iten kişisi bencil durum; kritik değerli kuvvet bağı nedenle bencilliğin itme kuvvetine baskın gelen bağ kuvveti, toplumsal hareketin çekirdek ilişkisini ortaya koyar.

Kritik değerli enerjiler birbirinin içine geçen birbirinin boşluklu tanecikli yapısını dolduran akışlı enerji hareketleriydi. Birleşen kolektif alanın boşluklu, tanecikli yapıları dinlenme esnasında (kesikli olma esnasında) simetrik durumdu. Simetri durum kritik değerli imajların boşluklu tanecikli yapısından daha küçük imajdı. 

25 Temmuz 2020 4-5 dakika 1084 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 3 yıl önce

    Günün yazısını ve yazarımızı kutlarız