Totemi Dil 16

16

Zaten yoksulların kendilerinin olup da kaybedilen kolektif hak edişleri yoksulların tekrar bulması ihsandı sadakaydı. Bu tuzak dinler tarafında övülmüş olan anlamıyla tam bir sadaka ve sadaka kültürüydü!

Köleci sistemin en büyük özelliklerinden birisi de ne totem dönem içinde ne totem meslekli ittifaklar içinde hiç bilinmeyen "sadaka kültürüydü, iş verilikti". Eşeğini buldurma hilesiydi.

Sadaka kültürü insanı aşağılayan, insanı minnet ve mihnet içine sokan onur kırıcılıktı. Bunu da veren el alan el hikayesi içindeki tartışmalarla hazmettiriyordu. Sadaka El ‘in inanç figürü olarak emreylediği güzel huy ve hidayet yoluydu!

İnsanlar ittifak içinde iki isim kullanılıyordu. İsimlerden birisi totem grup aitliği olan İlahi isimdi. Örneğin, buğday totemdi ilahi grup adınızdı. Veya yılan totemdi ilahi grup adınızdı. Marul totemdi ilahi grupla sosyolojik totem grup adınızdı vs.

Totem adları genellikle ilahların üzerinde kaldı. İnek İnanna gibi. Çoban Dumuzi gibi. İttifak içinde siz en az iki ilahi grubun dişi ve erkek gametlerinin ürünüydünüz. Başka başka ilahın ya da başka ilahların çocuğuydunuz.

İttifakın içi başka ilahın çocukları olan "insanlarla" dolup taşıyordu. Monarşin dönemle her biri bir El inanıcısı ve El biat çını olan gruplarla; birçok El ve El inanıcısı vardı.

İnsanlar da monarşin yapı içindeki El 'in kullarıydı. Her bir El ile monarşin grubun sayısı da artıyordu. 100 tane monarşin grup varsa 100 tane mülk sahibi El (Tanrı) vardı.

Diğer adınız da ittifakı adınızdı. İttifakı adınız tüzeldi ve insandı. İsmin tüzel olması ilahi totem adınızla ayrışmaya karşı bir önlemdi. İttifakı adınız olan insan söylemi ittifak içindeki herkese şamil bir söylemdi. Tüzeli bir ad olup totemi eşitsizliği kaldıran eşitleşme adıydı.

Kazanç aldatma ve hileydi. Kolektif alanı El mülkü söylemi altında vaatlerle ikna ederseniz; paydaşları pay almasında yoksun kılarsanız, paydaşları aldatmış olursunuz.

Ve vaat gibi bencil söylemlerle yanıltmış olduğunuz paydaşların payı El mülkü adı altında size geçerse siz kazanırsınız. El mana anlayışı tamamen vaat hile ve tuzaktır. Kâr yapma, ticaret, savaş vs. hep kazanç olmakla "hepsi de bir hile ve tuzaktı".

13 Haziran 2023 2-3 dakika 1084 denemesi var.
Yorumlar